Els dos costats de la donació

Fotografía de José Laureano Méndez

“Mai havia pensat que salvava vides quan donava sang fins que jo l’he necessitat”.

José Laureano Méndez (Tarragona) era donant de sang, i dels més buscats: 0 negatiu. Aquest grup sanguini és el que pot rebre tothom i, per això, va estar donant sang fins fa molt poc; fins que li van diagnosticar un limfoma. Va ser en aquell moment quan va passar a l’altre costat de la donació; es va convertir en un receptor de sang. Ell és un dels testimonis de www.moltesgracies.net, el blog impulsat pel Banc de Sang i Teixits en el qual els receptors  expliquen la seva experiència i agraeixen als donants.

En Laureano diu que fins llavors, no era gaire conscient que salvava vides quan donava sang.

“Van haver de fer-me un autotransplantament de medul·la, i això comporta que et quedis sense medul·la, sense sang, sense defenses. Vaig fer quimioteràpia i radioteràpia. I durant tot el tractament, vaig anar rebent transfusions de sang i de plasma. Moltes bosses de sang. I és gràcies a aquestes persones que donen sang anònimament que jo estic aquí. També gràcies, està clar, als doctors, al personal sanitari i a la meva família, especialment a la meva dona que no em deixa ni un moment; però gràcies a aquesta sang, jo ho puc explicar. Abans, quan donava sang, creia que feia una bona obra i no li donava més importància. Ara sí que em dono compta de la importància que té”.

Per això, en Laureano, que ara ja no pot donar sang, sempre que té l’ocasió anima a totes les persones a què donin sang.

“És de les coses més importants que es poden fer a la vida, salvar una altra vida”