Idees

Idees per a famílies

 • Fotografía de una manzana de color marrón por su mal estado

  Redueix el desaprofitament d’aliments

  Cada any, una família desaprofita de mitjana 152 kg d’aliments, mentre que a Espanya, tres milions de persones viuen en situació d’extrema pobresa. Podeu organitzar millor les vostres compres i contribuir a un repartiment més equitatiu.

 • organiza-una-recogida-de-alimentos

  Organitza una recollida d’aliments

  Organitzeu una recollida d’aliments a la vostra comunitat de veïns o barri (oli, llet, sucre, pasta, conserves…) i porteu-los al Banc dels Aliments de la vostra localitat.


 • Dóna, recupera, reutilitza

  Mireu als armaris… Segur que trobareu utensilis de cuina, tovalloles, llençols, joguines, llibres i material escolar que ja no utilitzeu. Recolliu tot el que estigui en bon estat i doneu-ho a associacions que treballin amb famílies sense recursos o dóna’ls-hi una segona oportunitat mitjançant el seu reciclatge.

 • organiza-una-recogida-de-ropa

  Organitza una recollida de roba

  Passa el mateix amb la roba, segur que guardeu peces sense utilitzar que podrien tenir un millor ús. Podeu organitzar una recollida al veïnat i portar la roba a una organització no lucrativa o a un punt de recollida.

 • Fotografía de tres huchas con forma de cerdito una al lado de otra

  Fes una donació

  Al llarg d’una setmana podeu proposar-vos renunciar a petits capricis (llaminadures, berenars, cafès, etc.), guardar aquests diners a un bot i, quan estigui ple, portar-lo a una entitat amb fins socials perquè els destinin a aquelles causes que més ho necessiten.

Idees per a escoles i universitats

 • 12096580_1485634378431244_4924392816956219974_n

  Difon pels teus mitjans

  Utilitza les xarxes socials per donar a conèixer la teva causa al #GivingTuesday i anima els teus companys a col·laborar. Podeu crear un grup de treball que promogui iniciatives per aquest dia.

 • giving-castellano

  Mou el teu entorn

  Durant el dia de #GivingTuesday organitza una fira de voluntariat a la teva escola o facultat en la qual participin estudiants i ONGs, una recollida d’aliments, roba, material escolar…

 • digital composite of multiple thumbs up on chalkboard background

  Parla-ho amb els altres

  Involucra a professors i realitza un debat sobre voluntariat i filantropia plantejant, per exemple, com es pot col·laborar des de l’àmbit escolar o universitari.

 • Business Team Conversion Talking about work after they go to conference. Business Concept.

  Involucra a tots els públics

  Les associacions d’antics alumnes realitzen activitats de tot tipus i poden posar en marxa una iniciativa solidària amb motiu del #GivingTuesday.

 • fotografía de unos estudiantes disfrazados por una buena causa

  Aprofita les activitats solidàries

  Convida a l’àrea social de la teva universitat perquè aprofitin aquest dia per donar a conèixer les seves accions.

Idees per a empreses

 • Ejemplo empresas DKV

  Aprofita les xarxes socials

  Aprofiteu aquest dia per compartir amb els clients i els empleats la repercussió i resultats de les iniciatives socials corporatives i donar-les a conèixer a les xarxes socials amb motiu del #GivingTuesday


 • Organitza una acció solidària

  Organitzeu una acció solidària (recollida d’aliments, llibres, roba…) en la qual participi tant l’organització com el públic en general.

 • ideas-post-it

  Crea una iniciativa solidària

  Poseu en marxa un concurs per recollir idees i escollir la millor iniciativa solidària pel #GivingTuesday.

 • Billetes de euros

  Fes una donació

  Realitzeu una donació a nom de l’empresa o firmeu un acord de col·laboració amb una ONG.

 • Taller formaciones Barcelona

  Organitza tallers per conscienciar

  Organitzeu tallers amb els professionals de l’empresa en els que es tracti com les persones o organitzacions poden contribuir a un millor repartiment d’oportunitats per a la societat (donacions, voluntariats, projectes d’inclusió social, etc.).

Si vols conèixer més idees i projectes que han tingut èxit en altres països, contacta amb l’equip del #GivingTuesday escrivint a info@givingtuesday.es