Preguntes freqüents

Què és el #GivingTuesday?

El #GivingTuesday és un moviment mundial que promou accions solidàries. Aquest 2022 es realitza el 29 de novembre, dia en què s’anima a totes les persones a col·laborar amb projectes solidaris o realitzar accions per fer d’aquest món, un món millor. La idea va néixer als EUA com a alternativa al Black Friday i Cyber Monday, orientats a les compres de Nadal.

Com funciona el #GivingTuesday?

La campanya es basa en donar a conèixer accions i iniciatives solidàries per a que persones, organitzacions i empreses s’animin a col·laborar als projectes. Es tracta de comunicar, compartir i contagiar l’entusiasme a través de les xarxes socials (#GivingTuesday) i qualsevol altre mitjà que tinguem a l’abast. I, sobretot, es tracta de donar.

Quan és el #GivingTuesday?

El #GivingTuesday se celebra el primer dimarts després del quart dijous de novembre, aquest 2022 serà el 29 de novembre.

Aquesta curiosa data es deu al seu naixement als EUA: el quart dijous de novembre és Acció de Gràcies. El Black Friday i Cyber Monday es realitzen el primer divendres i dilluns després d’Acció de Gràcies, respectivament. En conseqüència, #GivingTuesday és el següent dimarts.

Quin és l’objectiu del #GivingTuesday? 

L’objectiu és que l’altruisme tingui un dia per a ser celebrat a tot el món, i també que:

  • Les persones siguin conscients de la importància de donar, d’ajudar-nos els uns als altres i de com podem fer-ho, tant al nostre entorn més proper com en qualsevol part del món.
  • Les organitzacions socials i fundacions puguin difondre el seu treball a un públic compromès que pugui acompanyar-los la resta de l’any.
  • La societat es mobilitzi i incorpori les diferents formes de donar i d’ajudar-nos els uns als altres perquè aquestes accions se segueixin difonent i multiplicant durant tot l’any.

Qui pot participar-hi?

Qualsevol! Persones, famílies, organitzacions socials, escoles, universitats, institucions públiques i empreses.

Les organitzacions i fundacions poden sumar-se com a participants oficials del projecte, i també les empreses, escoles, organitzacions o qualsevol grup de persones que es comprometi a realitzar alguna acció concreta associada amb aquest dia pot registrar-se i donar a conèixer el seu projecte.

Com puc participar?

És molt fàcil! #GivingTuesday és una oportunitat ideal per emprendre una iniciativa solidària, fer una donació a una organització (o vàries!), participar com a voluntari en alguna activitat, donar sang, roba, aliments… Visita els kits d’idees per a organitzacions, empreses, escoles, universitats, ajuntaments i ciutats i el nostre giving-blog per omplir-te d’exemples i inspirar-te. La qüestió és fer alguna cosa bona pels altres.

Té algun cost participar en #GivingTuesday?

No! #GivingTuesday és un moviment obert que fomenta les bones accions. Volem que la solidaritat s’expandeixi al nostre país i al món sencer, i per això t’ho posem molt fàcil perquè et sumis i ens ajudis a fer-ho: tots els recursos que oferim estan disponibles de forma gratuïta a la nostra pàgina web.

Les organitzacions socials poden rebre donacions a través del #GivingTuesday?

Sí, les organitzacions socials poden rebre donacions enllaçant als seus portals web o a través de la plataforma associada migranodearena.org.

El portal givingtuesday.es recaptarà fons?

No, el #GivingTuesday és només una plataforma de difusió d’un concepte, un espai que busca donar visibilitat a aquest moviment i a les organitzacions i projectes que s’hi han inscrit. Les donacions aniran a parar directament a les mateixes ONG inscrites a la campanya a través dels seus propis portals o de migranodearena.org.

Com puc difondre el #GivingTuesday?

De moltes maneres, perquè qualsevol forma de difusió és importantíssima per mobilitzar accions solidàries en aquest dia:

  • Segueix-nos i menciona #GivingTuesday a les xarxes socials i convida a tothom a sumar-s’hi.
  • Dona’ns m’agrada a Facebook i segueix-nos a TwitterInstagram per estar al dia de totes les novetats.
  • Comparteix les idees i projectes d’organitzacions de www.givingtuesday.es per donar-los a conèixer als teus seguidors.
  • Explica als teus amics i companys de feina que el #GivingTuesday ja està en marxa al nostre país.
  • Consulta nostres kits d’idees on podràs veure exemples reals de persones reals que han fet iniciatives per canviar el món amb #GivingTuesday.

Twitter GivingTuesdayES Facebook Giving Tuesday ES Instagram givingtuesdayes Youtube Giving Tuesday ES Giving-blog

Què és el Grup Promotor?

A Espanya aquesta campanya està impulsada per un grup promotor de més d’una vintena de fundacions i organitzacions socials, de cooperació internacional, medi ambient, recerca i cultura, així com d’empreses compromeses amb la solidaritat.

L’organització de #GivingTuesday està a càrrec de Zohar Consultoría & Marketing Social i Valores & Marketing, dues empreses especialitzades en captació de fons, fundacions i RSC.