Un projecte de
  • Altres projectes
  • Salut

Dona sang i multiplica la teva solidaritat

Cada dia es necessiten a Catalunya 1.000 donacions de sang per cobrir les necessitats de tots els hospitals. Malgrat els avenços científics, la sang no es pot fabricar, per la qual cosa els tractaments que han de rebre els pacients dels hospitals depenen del gest altruista dels donants.

La donació de sang és l’eix central del repte del Banc de Sang i Teixits per aquest Giving Tuesday, però vol anar més enllà. Per això, volem multiplicar la solidaritat dels donants col·laborant amb un altre projecte, en aquest cas les ajudes de Creu Roja Catalunya en forma de beques de menjador per a infants de 3 a 12 anys en situació de vulnerabilitat social.

Per cada donació de sang del dia 27 de novembre, el Banc de Sang i Teixits garantirà un àpat de beca de menjador a un infant que la necessita.

Si assolim les 1.000 donacions de sang del dia 27 de novembre, sumarem un total de 1.000 àpats de beques menjadors per als infants catalans. Així, els donants faran una doble ajuda aquell dia: amb la seva sang milloraran la salut d’un o més pacients dels hospitals, i a més donaran un àpat de menjador a un infant a Catalunya. Si aconseguim l’objectiu garantirem els àpats de tres setmanes a l’escola per als infants en situació de vulnerabilitat social.

Creu Roja va posar en marxa aquest projecte per facilitar l’accés universal al servei de menjador apostant per l’equitat i la igualtat d’oportunitats, a l’hora que també pot ser una mesura decidida per alleugerir de manera significativa l’actual necessitat social d’assegurar un àpat diari de qualitat nutricional i una inversió en salut de gran calat.

El programa de beques menjador està emmarcat en el projecte #encarano de Creu Roja, que ajuda famílies en situació de pobresa per assolir una vida plena i saludable en necessitats bàsiques com l’alimentació o l’habitatge. En el projecte, Creu Roja va emetre diversos vídeos sobre paraules com Salut, Menjar o Educació tot treient una de les lletres, com a símbol de les famílies que no tenen garantida aquesta necessitat. Creu Roja i el Banc de Sang eliminen també una lletra dels seus logotips amb motiu del Giving Tuesday.

A més de donar sang, o en cas que no puguis, també pots col·laborar en el projecte amb una donació d’un o més àpats tot clicant en aquest enllaç.