Un projecte de
  • Captació de fons
  • Discapacitat
  • Infantesa i joventut
  • Tecnologia i comunicació

Jo també em puc comunicar! #AjudalsaComunicar

Els alumnes de l’escola Esclat, un centre d’educació especial de la ciutat de Barcelona, són majoritàriament nens i nenes amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars que tenen greus dificultats per poder-se comunicar. Des d’Esclat els ho volem posar més fàcil i, per això, ens proposem el repte del #GivingTuesday 2017, amb l’objectiu de proporcionar-los les eines que els ajudin a comunicar-se i aprendre.

En Marc, en Joel i en Luka són 3 alumnes de l’escola Esclat amb unes necessitats d’aprenentatge i comunicació especials, que requereixen suport tècnic concret.

En el cas d’en Marc, necessita un panell interactiu (30 €) on poder-li seqüenciar i estructurar la rutina diària amb fotos i gravacions.

En Joel no disposa de llenguatge oral per comunicar-se. Amb el Comunicador Smooth Talker (165 €) podrà expressar-se i participar en les activitats diàries, mitjançant una gravació de veu, només prement un botó.

En Luka necessita un Headpod kit estàndard (300 €) per poder tenir un control funcional del cap, el que afavorirà l’ús d’eines comunicatives, així com una millor relació amb l’entorn.

Altres eines

  • Caixa de connexions per activar els aparells del taller de cuina de forma autònoma (batedora, espremedora, etc.) – 125 €
  • AirBar per transformar la pantalla convencional de l’ordinador en tàctil a l’aula dels més petits de l’escola – 75 €
  • Tobii Eye Tracker 4c i programa IrisProject perquè els alumnes de l’escola puguin accedir de forma autònoma a l’ordinador – 200 €

L’escola Esclat és un Centre d’Educació Especial que forma part de l’Associació Esclat, una entitat de la ciutat de Barcelona que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars, i la de les seves famílies. Esclat aquest any celebra el seu 40è aniversari.