Un projecte de
  • Captació de fons

Printing Freedom: dóna veu a la llibertat

Aquest Nadal regala bosses serigrafiades que donen veu a la llibertat!

Printing Freedom és una iniciativa de la Fundació Marianao en col·laboració amb l’estudi de disseny Antídot Gràfic, que pretén apropar la realitat de les persones preses a la comunitat i sensibilitzar sobre l’estigma i les dificultats de reinserció d’aquest col·lectiu. El canal escollit són bosses de tela serigrafiades amb sis missatges que han proposat persones que estan internes a centres penitenciaris i que han estat serigrafiats per persones que ja han sortit de la presó.

Per crear les bosses es van realitzar tallers a diferents presons catalanes on les persones preses van dialogar i compartir reflexions sobre el seu dia a dia a la presó i el plantejament que fan de la futura sortida i reinserció a la comunitat. Dels tallers es van extreure sis frases, sis idees que els artistes Iván Bravo, Denis Galocha, Neuza Vasconcelos, Iván Castro, Mil Vietnams i Antídot Gràfic van convertir en il·lustracions. Es tracta de frases com “Mi vida no es ésta”, “No somos tan malas” o “Buscant la sortida”. Amb la col·laboració desinteressada del taller Print Workers, persones ex-preses van serigrafiar els dissenys en bosses de tela.

Finalment, un procés participatiu que com a resultat ha creat una col·lecció d’il·lustracions úniques que recullen les reflexions de persones privades de llibertat.

Els beneficis de la venda d’aquests productes es destinaran a acompanyar les 90 persones que participen al projecte David de la Fundació Marianao.

 

LA FUNDACIÓ MARIANAO I EL TREBALL AMB PERSONES PRESES
La Fundació Marianao neix l’any 1985 amb l’ocupació d’un bloc d’habitatges abandonat. Des d’aleshores, treballa per fer del barri Marianao i de Sant Boi un lloc millor per viure per a infants, joves i la comunitat en general. Un equip interdisciplinari de més de 50 treballadors i més de 100 voluntaris fa possible el dia a dia dels més de 30 projectes que duu a terme l’entitat. Acompanyament i apoderament a les persones més vulnerables. Una entitat que somia, lluita i estima.

PROJECTE DAVID
David Barnús va morir l’1 de juliol de 1992 als 18 anys, víctima d’una sobredosi. El David tenia problemes amb la justícia i de drogodependència, i des de la Fundació Marianao se li va donar suport en la seva lluita. Amb la seva mort neix el Projecte David, acompanyament emocional i suport legal a persones amb la mateixa problemàtica i situació de vulnerabilitat social.

Acompanyem les persones en el seu procés personal fent visites setmanals als centres penitenciaris. Assessorem a nivell jurídic penal i penitenciari i les acompanyem en el seu procés de reinserció treballant en xarxa amb professionals i recursos de l’àmbit de les toxicomanies, la salut mental i la inserció laboral.