Un projecte de
  • Captació de fons
  • Drets humans
  • Infantesa i joventut

What’s up! Com vas de salut mental?

El projecte What’s Up! Com vas de salut mental? ha engegat a aules de 3r d’ESO a cinc instituts de Catalunya durant el curs 2015-2016, i ofereix als adolescents informació per lluitar contra el tabú, la discriminació i l’assetjament escolar per raó de salut mental. Per al curs 2016-2017 volem que el projecte s’ampliï a 25 centres i, per això, necessitem recaptar 3.000 euros.

«En els 6 anys que vaig estudiar a l’institut ningú no em va donar suport i el problema es va anar fent més gran. Vaig patir burles i agressions verbals per part d’altres estudiants. Se’m deixava de banda perquè era el “raro”. El professorat mai no hi va intervenir. En aquell moment jo pensava que era inevitable, que era un problema meu.» Ferran, 26 anys. Auxiliar administratiu. Les Borges Blanques

I és que el 30% de les persones amb un trastorn mental a Catalunya ha viscut un tracte discriminatori per part dels companys d’escola. Davant la por a patir aquesta discriminació, més del 50% decideix ocultar-ho al professorat i als companys.

Per manca d’atenció adequada, els infants i joves que viuen un problema de salut mental tenen un rendiment acadèmic que pot conduir al fracàs escolar i, fins i tot, al suïcidi.

Obertament és una associació catalana que té com a missió lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb problema de salut mental, i fer que esdevinguin protagonistes del canvi.

Amb el teu donatiu podrem canviar, a poc a poc però de manera irreversible, la realitat i fer que els adolescents prenguin consciència dels efectes de la discriminació en salut mental. Ha arribat l’hora de no haver-se d’amagar i de parlar-ne obertament.

Ens vols ajudar perquè les persones amb un trastorn de salut mental no hagin de patir cap tipus de discriminació?