Un projecte de
  • Captació de fons
  • Cooperació internacional
  • Dona
  • Salut

Tallers de formació i empoderament per a dones que pateixen malalties mentals

Objectiu: Tallers de formació i empoderament per a dones que pateixen malalties mentals de l’Associació Saint Camille de Lellis.

La formació és durà a terme la resta de l’any 2019 i el 2020.

L’Associació Castellcir amb Tothom presenta el projecte per poder facilitar la formació, la capacitació en perruqueria, pastisseria i costura, per a dones que pateixen de malalties mentals i que son acollides a l´hospital de l’Association de Saint Camille de Lellis, situat al barri de Belleville, districte de Nimbo, a la ciutat de Bouaké (Costa d’Ivori).
L’Hospital està situat en un entorn molt empobrit i amb greus mancances i acull a les dones dels sectors més desfavorits i més perjudicats de la societat d’aquest país: dones que pateixen malalties mentals.
Costa d’Ivori és un des països més pobres de l’Africa de l’oest.
Les dones residents en aquest centre, es troben fase de recuperació i reinserció en la comunitat i que han estat tractades i estabilitzades prèviament en altres centres. Les dones internes una vegada formades es faran responsables d’aquest serveis i tallers, supervisades pels professionals. Continuaran rebent atenció per a la seva recuperació i formació que les permeti empoderar-se i recuperar la seva dignitat i si és possible reincorporar-se a la societat i ser útils a les seves comunitats.

L’hospital ofereix també serveis sanitaris a les internes, oberts a la població del barri, de la ciutat i de les comunitats rural pròximes.

Castellcir amb Tothom
Som una associació creada a l’any 2018, però treballant com una entitat de l’Ajuntament de Castellcir des de 1995 i hem contribuït al finançament de l’Association Saint Camille de Lellis, associació beneficiaria del projecte que presentem. Des de l’any 2006 l’Ajuntament de Castellcir destina una quantitat del seu pressupost municipal a enviar una partida econòmica als Centres de la l’Associació Saint Camille de Lellis, que acull, atent i té cura de les persones que pateixen malalties mentals. Els seus centres estan situats a l’Àfrica de l’Oest: Costa d’Ivori, Benín, Burkina Faso i Togo. La quantitat econòmica es destina a una part del cost de la medicació, que prenen les persones malaltes.
A l’any 2014 conjuntament amb altres entitats catalanes vàrem col·laborar a la compra d’una finca agrícola a Agoïta (Benín) i  l’electrificació amb plaques solars dels centres de la Saint Camille.

Castellcir amb Tothom programa cada any una sèrie d’activitats: concerts, actuacions i confecció i venda de bosses d’olor i rams ornamentals per a les festes nadalenques. El que es recull es destina a cobrir altres demandes de la Associació Saint Camille, a col·laborar amb els Serveis Socials Municipals Comarcals en ajudes econòmiques puntuals, a col·laborar amb el Casal dels Infants del Raval i el dos últims dos anys donant suport econòmic a Proactiva Open Arms.