Un projecte de
  • Captació de fons
  • Salut

#VIUREPERCUIDAR llar i família lluny de casa

#VIUREPERCUIDAR   llar i familia lluny de casa

El Pere dormia a un càmping, la Joana al passadís en una cadira, el Jaume sota un arbre, al cotxe, a un hostal, alberg…. Quan la malaltia ens sorprèn i ens hem de traslladar de ciutat per tal de cercar-ne el tractament, la soledat ens envaeix i podem malviure durant mesos.

Fa 15 anys que la Fundació Jubert Figueras  allotjem i acompanyem  famílies que cuiden lluny de casa i sense recursos. Tots podem trobar-nos cuidant un familiar malalt durant mesos lluny de casa, tots sóm ells i elles, les famílies que han anat passant per casa nostra.

A través del Giving Tuesday  ajudeu-nos a aconseguir  5.000,00 euros per tal de poder cobrir necessitats bàsiques de les famílies que allotgem i acompanyem.  Alimentació, productes d’higiene, transport, medicaments…

Fins avui hem allotjat i acompanyat  1.645 famílies d’arreu, sumergides en una situació d’extrema vulnerabilitat. L’any 2017 vam rebre 433 sol.licituds d’allotjament per part dels Hospitals de referència, vivim un creixement exponencial en la sol.licitud  d’allotjament i acompanyament, per això seguim lluitant dia a dia, per poder facilitar una llar i una familia a les famílies que cuiden en circunstàncies adverses.

Ens explica Mercedes Uson, “Quan vaig saber que havíem de venir a Barcelona una temporada, nosaltres sóm de Mallen, Saragossa… Ufff… Un mal de cap…. no sabia on buscar. Ens ho vam passar malament perquè només ens van avisar amb una setmana de temps i era impossible trobar alguna cosa. L’única cosa que vaig poder fer va ser trobar un hotel per als primers tres o quatre dies. Em vaig sentir molt angoixada, no ens podíem quedar al carrer! Dies molt dolents… dies molt horribles! A través de la treballadora social de l’hospital vam conèixer a la Fundació Jubert Figueras que ens oferia allotjament a mi i al meu fill, de 19 anys. No m’ho vaig creure… vaig pensar: ¿és veritat o estic somiant? Serà l’angoixa que em fa somiar una cosa que tant desitjo? I vaig sentir molt alleujament. Fins i tot ho vaig preguntar dues vegades, no m’ho creia. Tot eren avantatges. Què tindrà d’inconvenients?! Cap… Encara que estigués dormint amb catorze persones! El fet de tenir un sostre, un llit i un lloc on poder dormir tranquil·la, tot són avantatges. Els records que tinc són molt bons. Amb vosaltres genial. Vaig sentir suport de la fundació i dels voluntaris. Els ho agraïm molt perquè quan estàs en un lloc on no coneixes ningú i no tens ningú amb qui parlar… a més, no estàs bé emocionalment… necessitava algú amb qui parlar i amb els voluntaris podia. Vam estar un total de 40 dies”

A la Fundació treballem amb tot tipus de malalties, amb famílies d’arreu, durant el temps que es necessiti.

Ajuda’ns a que visquin en millors condicions i puguin cuidar dels que més estimen. #VIUREPERCUIDAR