Un projecte de
  • Captació de fons
  • Drets humans
  • Infantesa i joventut

What’s up! Com vas de salut mental?

El projecte What’s Up! Com vas de salut mental? ha estat present a les aules d’ESO de 42 instituts de Catalunya el curs passat, oferint a 3.000 alumnes adolescents informació per lluitar contra el tabú, la discriminació i l’assetjament escolar per raó de salut mental. Per al curs 2018-2019 l’objectiu és que el projecte arribi a 70 centres i a 5.000 alumnes i, per això, necessitem recaptar 8.000 euros.

S’ofereixen recursos a adolescents i professors per generar espais de diàleg i normalitzar els problemes de salut mental. Els joves treballen diferents unitats didàctiques durant el curs i reben el testimoni en primera persona d’algú amb trastorn mental.

“Els adolescents reaccionen molt positivament quan explico la meva història de vida a l’aula. Es nota perquè fan preguntes molt interessants i que poden aportar molt, tant a ells com a mi. Em sorprèn quan comparteixen casos que tenen a prop al grup d’amics o a la família. Ho viuen, sovint s’emocionen, i per a mi això és molt important perquè parlar-ne amb naturalitat és alliberador per a tothom, és salut mental.” Laura Collado, activista de lluita contra l’estigma en 1a persona i participant a What’s up!

Sabies que 1 de cada 5 adolescents passarà per un trastorn de salut mental? L’ansietat, la depressió o l’anorèxia són exemples molt més comuns del que creiem.

El 30% de les persones amb un tratorn mental a Catalunya ha viscut un tracte discriminatori per part dels companys d’escola. Davant la por a patir aquesta discriminació, molts joves decideixen ocultar el seu problema de salut mental i no demanen ajuda.

Per manca d’atenció adequada, el rendiment acadèmic dels joves amb un trastorn mental pot arribar al fracàs escolar i, fins i tot, al suïcidi. Malauradament el suïcidi és la segona causa de mort en joves de 15 a 25 anys.

Vols que la salut mental deixi de ser una assignatura pendent a les aules? Fes un donatiu.

Amb el teu donatiu podrem canviar la realitat a poc a poc però de manera irreversible:

  • 25€ per portar més testimonis d’experiències en 1ª persona als instituts
  • 50€ poden ampliar el material didàctic per als adolescents
  • 90€ per sensibilitzar més alumnes i professors en temes de salut mental.