Què és #GivingTuesday?

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el 29 de novembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc. Unir-se és molt senzill: només calen ganes de fer un món millor, donar un cop d’ull a les causes de #GivingTuesday i decidir què faràs o a qui donaràs. 

#GivingTuesday és el dia 29 de novembre, un dia mundial dedicat a donar i col·laborar amb causes socials.

Utilitzant el hashtag #GivingTuesday com a instrument per difondre aquesta idea a les xarxes socials, es busca mobilitzar a tots els ciutadans, famílies, organitzacions i empreses perquè contribueixin en aquest dia mundial de la donació, amb l’objectiu final d’expandir la solidaritat els 365 dies de l’any.

En aquesta web hi trobaràs totes les iniciatives i projectes amb els quals pots col·laborar, així com idees per ajudar-nos a difondre el #GivingTuesday a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) i en el teu entorn familiar o de treball. Et deixem el vídeo de la passada edició:

Història

La idea del #GivingTuesday va sorgir de l’ONG 92Y Street de Nova York, dedicada durant més de 100 anys a les obres socials, i de la Fundació de les Nacions Unides, que ha aportat la seva experiència en l’estratègia i la difusió de projectes solidaris.

L’any 2012 es crea als Estats Units el moviment #GivingTuesday (dimarts per donar) com a alternativa als dies previs, coneguts com a Black Friday i Cyber Monday, que promouen compres abans del Nadal. Durant la seva primera edició, milers d’organitzacions i persones es van unir per col·laborar en accions solidàries.

#GivingTuesday va arribar per primera vegada a Espanya en 2015, aconseguint un total de 405.000 € destinats a més de 260 projectes socials, i 982 persones van donar sang per primera vegada. El moviment va tenir una repercussió en mitjans molt elevada i va aconseguir ser trendic topic durant 5 hores. Any rere any, hem aconseguit millorar els resultats. El 2019, encara va ser millor! Es van recaptar 726.301 € destinats a més de 300 projectes socials. A més, #GivingTuesday va ser trending topic durant 11 h.

 

Com puc col·laborar?

  • Col·labora amb els projectes socials: sigui com a persona, organització o empresa, consulta el llistat projectes actuals en els quals pots participar.
  • Crea o afegeix el teu projecte: pots engegar la teva pròpia acció solidària amb la teva família, amics, companys de treball o de classe. Registra’t a givingtuesday.cat i crea el teu projecte. Inspira’t amb els kits d’idees per organitzacions, empreses, escoles i universitats o ciutats.
  • Participa en alguna acció o esdeveniment solidari en motiu #GivingTuesday: moltes organitzacions o empreses organitzen esdeveniments o activitats per recaptar fons. Dona un cop d’ull al nostre apartat d’Accions i participa!
  • Envia’ns la teva història! A l’apartat de Blog de la nostra web, publiquem històries de persones voluntàries, històries de causes, iniciatives que comencen en petites idees, però que acaben canviant el món. Tots podem fer alguna cosa per ajudar als altres, i si tu ja ho has fet, ens encantaria conèixer-te! Envia’ns un correu a info@givingtuesday.es.
  • Investiga al nostre apartat de Recursos i agafa el que necessitis! Pots personalitzar la teva campanya o acció amb la nostra imatge i logos, descarregar-te la presentació estàndard per explicar-ho al teu equip o clients, organitzar-te amb nostre planning mes a mes, presentar als teus influencers una fitxa al complet de què poden fer per ajudar-te… descobreix-ho!
  • Ajuda a difondre la iniciativa a través de les xarxes socials: segueix-nos a Twitter, Facebook i Instagram i comparteix la teva iniciativa a les xarxes socials utilitzant el hashtag #GivingTuesday per donar visibilitat al projecte i animar al fet que altres persones, empreses i organitzacions al fet que col·laborin.

Twitter GivingTuesdayESFacebook Giving Tuesday ESInstagram givingtuesdayesYoutube Giving Tuesday ESGiving-blog

Si tens qualsevol dubte, contacta amb l’equip #GivingTuesday escrivint a info@givingtuesday.es.