6 tips per a fer guanyadora la teva història de #JoDonoPerquè

Arriba la II edició de #JoDonoPerquè, el concurs d’històries solidàries de #GivingTuesday. I amb ell, volem donar-te una sèrie de recomanacions i consells que facin de la teva història, el relat guanyador.

Tanca els ulls i reflexiona. Què et va impulsar a ser solidari? Cadascú té els seus propis motius. Potser es tracta d’un motiu personal, o a causa d’algun referent. Altres vegades es tracta d’alguna cosa que et va impactar o d’una notícia que vas llegir… Hi ha infinites raons que poden portar-nos a sumar-nos a la solidaritat. Quina és la teva?

Aquí van els nostres tips:

1. Mostra els motius i raons que et van portar a ser solidari.

Reflexiona sobre què t’impulsa a ser generós. Com et sents al fer-ho i què és el que més et reconforta. Genera emocions, fes que el lector se senti part de la teva experiència i s’animi sentir el mateix. Igual que un bon llibre o una gran pel·lícula, la història ha d’atrapar al receptor.

2. Evita la sobrecàrrega d’informació.

Pots destacar algun aspecte de l’entitat amb la qual col·labores com a donant, soci i/o voluntari però sobretot, et recomanem simplificar la teva història i destacar la teva experiència amb la solidaritat. Parla’ns d’experiències, d’emocions… Parla’ns de tu!

3. Utilitza una imatge i/o vídeo de qualitat

Com sempre diuen, “una imatge val més que mil paraules”. Aprofita un suport visual (imatge, collage, vídeo), el qual genera major impacte, per a transmetre de forma més pròxima la teva història.

4. Utilitza un llenguatge clar i pròxim.

Una redacció concisa, estructura i clara t’ajudarà a cridar l’atenció del lector. Usa un llenguatge col·loquial, sense tecnicisme que faci que la teva història es presenti més pròxima, atractiva i inspiradora.

5. Connecta amb el lector.

Captiva al lector des de la primera frase i evoca el que tu sents quan ets solidari. Fes que senti la teva història i empatitzi amb ella. Que vulgui continuar llegint-la i per descomptat, sumar-se a la solidaritat! No oblidis que som éssers més emocionals que racionals.

6. Sigues autèntic

L’honestedat és fonamental a l’hora d’explicar la teva història. El relat ha d’estar basat en la realitat, ha de parlar de tu, del teu testimoni, de les teves emocions… Sigues autèntic i el teu relat també ho serà!
Ara és el teu torn! Participa en aquest enllaç, explica’ns la teva història i gana fins a 1.000 € per a destinar a la teva entitat favorita. Alguns d’aquests tres premis pot ser teu.
• Un premi de 1.000 € al relat d’història més inspiradora.
• Un premi de 1.000€ al vídeo testimonial més inspirador.
• Un premi de 1.000€ a la història de major votació popular.