ALTRUISME DE MUNTANYA

Per a la gran majoria, una cosa com pujar una muntanya pot semblar un acte poc complex, mentre que per a altres pot ser un gran repte que fins i tot pot arribar a semblar impossible d’assolir. Però hi ha persones que aposten per la inclusió de les persones amb diversitat funcional i per convertir la muntanya en un lloc accessible per posar la naturalesa a disposició d’aquells que ho desitgin.

Montes Solidarios converteix la muntanya en un lloc més accessible

L’Associació Montes Solidarios és una entitat privada sense ànim de lucre localitzada a Euskadi i destinada a la promoció i organització d’activitats de muntanya dirigides a persones amb diversitat funcional, especialitzant-se en aquelles amb mobilitat reduïda i pèrdua total o parcial de la seva visió. Compten amb persones voluntàries formades tant en la guia en muntanya de persones cegues i amb baixa visió com en la conducció de la cadira Joëlette, especial per a desplaçar a persones amb mobilitat reduïda per qualsevol terreny de muntanya.

“Hi ha persones per les que quan s’acaba l’asfalt, s’acaba l’aventura”

Montes Solidarios va néixer el 2013 en la ment de Yosu Vázquez en completar la cursa de muntanya per excel·lència: l’Ultra Trail del Mont Blanc. Mentre corria aquells 180km, es va adonar de lo molt que gaudia i fins i tot no va sentir cap mena de patiment al llarg del recorregut. Va sentir que havia de traslladar aquella passió seva i va pensar que tothom hauria de tenir el dret de poder gaudir de la muntanya. Aquest pensament el va portar a crear Montes Solidarios l’any 2014.

Montes Solidarios és un gran exemple de que les muralles deixen de ser muralles quan ens ho proposem i treballem en equip. Una iniciativa que té solidaritat i altruisme com a ingredients principals i ens ensenya que la felicitat ens omple més quan la compartim.