Amb cotxe al quiròfan

Estar en un hospital mai és grat de ningú i, si a més, ets un/a nen/a, l’experiència pot ser molt més desconcertant. La família i els professionals són una part clau per a poder superar de la millor manera l’estada i recordar la vivència d’una forma instructiva i valenta.

Els nens i nenes entren al quiròfan en un cotxe de joguina.

Per això ens encanta poder explicar-vos la iniciativa de l’Hospital Pediàtric Parc Taulí de Sabadell, on els nens i nenes entren al quiròfan en un cotxe de joguina. El/la nen/a és rebut per l’equip mèdic del centre quirúrgic, qui fan un passadís al cotxe per a celebrar la seva arribada. Darrere, sempre va un altre metge amb el comandament radiocontrol.

D’aquesta manera han substituït les lliteres per cotxes teledirigits que els acompanyen cada vegada que han de dirigir-se a una operació. Fins i tot han pogut deixar a un costat els ansiolítics, ja que, avalat per publicacions científiques, després de la implementació d’aquesta mesura han deixat de ser necessaris.

Han pogut deixar a un costat els ansiolítics.

Així mateix, la idea va acompanyada de més accions (pallassos, joguines, decoració infantil, música) orientades al mateix fi: millorar l’entorn fred i impersonal que suposa viure en un hospital i evitar en la mesura que sigui possible una situació tan potencialment traumàtica.

Com veieu, qualsevol idea és bona si la fi és encara millor. Gràcies a tots els i les professionals per fer l’estada dels més petits el més positiva i inoblidable possible!