Biblioteques també als hospitals

Llegir és saludable. Llegir ens aporta grans beneficis. La lectura no només ens ajuda a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos sinó que millora la nostra vida tant en l’àmbit mental, social i espiritual.

Tots aquests beneficis han portat a l’hospital de Hellín (Albacete) a impulsar una giving-iniciativa dirigida als seus pacients, familiars i amics d’aquests. Es tracta de la Biblioteca Solidària, un programa que pensa en totes aquelles persones que passen hores i hores en un hospital. Aquesta giving-idea que fomenta la cultura i la lectura, consisteix a col·locar punts de lectura amb l’objectiu d’oferir un servei que ajuda a la millora de la salut, a més d’ocupar, d’una magnífica manera, el temps d’espera de les persones i inclús dels treballadors.

Una senzilla acció que ha aconseguit treure milions de somriures.

No només s’han instal·lat punts de lectura a les diferents plantes de l’hospital sinó que també, un grup de voluntaris d’Asprona (Asociación Pro Personas con Discapacidad Intelectual) ha completat el projecte amb una prestatgeria mòbil que distribueix la lectura per les habitacions per a portar a cada pacient el llibre que més l’interessi.  Els membres d’aquesta associació, protagonistes de la giving-iniciativa, participen de manera voluntària, amb moltíssimes ganes i il·lusió.

Com veieu givers, un clar exemple de solidaritat. Les bones accions poden començar amb petits gestos com dedicar part del teu temps al voluntariat. Una senzilla acció que ha aconseguit treure milions de somriures als pacients, transmetent-los tota la força i la il·lusió per a superar els llargs dies que passen a l’hospital.