Bosses de plàstic que milloren el planeta i… poden menjar-se!

Una bossa de plàstic que es pugui menjar? Així és, giver. Aquest jove biòleg d’Indonèsia ha llançat aquesta iniciativa innovadora per a solucionar els problemes que pateix el planeta degut a la invasió de plàstic.

Reemplaçar el plàstic de les bosses actuals per arrels de iuca per a reduir l’impacte ambiental

L’any 2015 quan va néixer la idea, a Bali es generaven diàriament 1.000 metres de plàstic i el més desesperant és que en els últims anys, aquesta xifra s’ha duplicat a causa del creixent turisme. D’aquest problema, el Kevin Kumala va trobar la solució que no només el va fer emprendre el seu negoci, sinó que millora la situació del nostre planeta: reemplaçar el plàstic de les bosses actuals per arrels de iuca.

Increïble, veritat? L’empresa afirma que les bosses es biodegraden en tan sols un minut si es tracta d’aigua calenta i en menys de 90 dies si és aigua natural. A més, en dissoldre’s s’aconsegueix el té de iuca que pot consumir-se pels animals i inclús per les persones.

Lidl, Eroski i Carlsberg implementen iniciatives per posar fi al plàstic

Iniciatives com aquesta fan que cada cop siguin més les empreses que se sumin a la lluita per a la fi del plàstic. Al nostre país, Lidl ha decidit començar el 2019 eliminant de tots els supermercats els articles de plàstic d’un sol ús, amb el que s’aconseguirà reduït l’impacte ambiental en més de 1.300 tones de materials. Així mateix, Eroski ha incorporat bosses de paper com a alternativa a les bosses de plàstic. I d’altra banda, Carlsberg ha decidit reemplaçar l’embolcall de plàstic que uneix les sis llaunes per un mètode pioner que enganxa els envasos.

Fer del planeta un lloc més sa és a les nostres mans. Només fa falta donar suport a aquestes i moltes altres iniciatives i entre tots direm adéu al plàstic.