Caminant per la diabetis

A vegades, les persones podem tendir a ficar-nos limitacions a nosaltres mateixos sense saber que som realment capaços de superar-les; i a vegades hi ha quelcom que ens obre els ulls i ens empenta a superar aquelles barreres que ens vam ficar en un inici.

Camina per la diabetis busca millorar la qualitat de vida de milions de persones

D’això tracta el repte Camina per la diabetis, un projecte a mà de la Fundación para la Diabetes en col·laboració amb Novo Nordisk. Des de fa sis mesos, 175 persones amb diabetis de tipus 1 i tipus 2 carreguen una motxilla i es fiquen les botes de trekking, amb l’objectiu de preparar un repte molt exigent. Aquest desafiament consisteix a recórrer 109 kilòmetres dividits en cinc etapes i els servirà per demostrar que la diabetis deixa de ser una limitació a aquell que s’ho proposi.

Tanmateix, són moltes les persones que necessiten conèixer experiències de superació per a fer un pas endavant i enfrontar-se a la seva malaltia. L’esforç de les 175 persones que s’han sumat al pla d’entrenament servirà d’inspiració i d’exemple a seguir per a totes les persones amb diabetis al nostre país. Ana Mateo, gerent de la fundació, explica:

Es busca apoderar i motivar milions de persones al nostre país amb diabetis, i demostrar que incloent en la seva pràctica diària l’activitat física és possible mantenir controlats els nivells de glucosa en sang i finalitzar amb èxit aquest desafiament. I no només la meta és el camí de Sant Jaume, de fet, és només el principi, es tracta de crear rutines que facin que totes les persones amb diabetis incorporin en el seu dia a dia l’activitat física.

Una vegada finalitzat el període de preparació, se seleccionarà a 100 participants per a recórrer aquells 109 kilòmetres fins a Santiago de Compostela. Els peregrins marcaran el camí cap a la superació i cap a una vida més saludable i amb menors riscos pels individus amb diabetis.

Un cop més givers, una iniciativa solidària ens demostra que el poder està a les ganes.