Cap a un lloc segur

Amb motiu del Dia Mundial dels Refugiats, celebrat el 20 de juny, aquesta setmana us volem parlar del repte “2.000 milions de quilòmetres cap a un lloc segur”, una acció a escala mundial organitzada per ACNUR, l’Agència de l’ONU per als Refugiats.

Un repte a escala mundial en solidaritat amb els refugiats

En els últims anys, milions de persones de diferents parts del món s’han vist forçades a abandonar les seves llars i entrar en una lluita per a sobreviure. Amb l’objectiu de protegir-se, aquestes persones han de recórrer llargues distàncies a peu en les quals estan sotmesos a tota mena de perills. De Sudan del Sud a Uganda, de Myanmar a Bangladesh, de Síria a Jordània.

En solidaritat amb ells, ACNUR ens ha proposat el repte de recórrer dos mil milions de quilòmetres entre tots en 365 dies, exactament la distància que recorren els refugiats anualment per arribar a un lloc segur. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’augmentar l’enteniment cap a la situació dels refugiats, recaptar fons per protegir-los i ajudar a reconstruir les seves vides.

Mou-te pels refugiats!

Com et pots unir al repte? Hi ha tres maneres molt senzilles de fer-ho:

  1. Utilitza aplicacions mòbils. A través de les apps Fitbit o Strava pots unir-te al repte i els teus quilòmetres s’afegiran automàticament al comptador mundial.
  2. Afegeix els teus kilòmetres manualment aquí.
  3. Firma amb els refugiats, cada firma equival a un quilòmetre. Fes-ho aquí.

Amb aquest esforç col·lectiu farem un gran pas cap a la seguretat i qualitat de vida de totes aquelles persones que ho han perdut tot, amb una major accessibilitat a recursos bàsics com refugi, aigua i menjar.

Comparteix aquest repte per a incrementar la participació i la conscienciació de la situació en la qual es troben els refugiats. Fes que cada pas compti!