Compreses de tela a favor del feminisme

Amb motiu del dia de la dona, no podíem explicar-vos una altra història que no fos aquesta, givers. Ells és la Marina Hervás, encara que es presenta com a Maina. La seva passió i preocupació per l’ecologisme, el feminisme i la salut l’han portat a desenvolupar aquesta iniciativa: compreses de tela fetes de manera artesanal.

És veritat que cada cop són més les alternatives que sorgeixen als productes higiènics femenins, com per exemple, la copa menstrual que pot durar fins a 10 anys si es manté correctament. Encara que per a la Maina,

“utilitzar aquesta opció era seguir contaminant i la meva motivació era reutilitzar”.

Compreses de tela per a un menor impacte mediambiental i un món més just

Així va ser com un cop finalitzats els seus estudis en infermeria, mitjançant vídeo tutorials “do it yourself” se li va acudir  la idea de confeccionar compreses que reduïssin l’impacte mediambiental i al mateix temps, lluitessin per un món més just i igualitari. Per què aquest món mereix donar les mateixes oportunitats a totes i tots! Tal com explica la protagonista, actualment aquests productes de consum obligat per a les dones presenten un impost del 10%, fet que també la va motivar a seguir endavant amb el projecte.

La Maina assegura que no vol pressionar a ningú a utilitzar la seva creació sinó que vol mostrar les moltes raons d’aquesta alternativa a les compreses, tampons i “salvaslips” actuals. Algunes d’aquestes són les que defineixen el projecte i van impulsar a la pionera a engegar-lo: la lluita contra l’impacte del medi ambient i el fet de construir un món més just que es determini per la igualtat.

I és així com aquesta setmana des de #GivingTuesday volem sumar-nos a la causa i donar tot el suport a totes les dones que lluiten cada dia per la igualtat a través d’iniciatives pròpies.