Converteix-te en líder local de #GivingTuesday!

Aquest any, volem seguir ampliant la presència del moviment #GivingTuesday al nostre país i com sabem que ningú és tan fort com tots junts, et necessitem!

Al llarg de les tres edicions de #GivingTuesday han anat apareixent ciutadans/es, organitzacions, institucions i fundacions que han conegut #GivingTuesday i ho han impulsat a la seva ciutat, donant-li una forma pròpia, agrupant a les organitzacions, empreses, comerços, escoles i administracions de la ciutat perquè entre tots sumessin en objectius i impacte, i han convertit #GivingTuesday en una jornada col·laborativa molt més notòria en mitjans, fet que els ha suposat una infinitat d’avantatges.

El que ara busquem són líders locals, que poden ser qualsevol ciutadà/na, organització, fundació o institució, que vulgui impulsar el moviment global #GivingTuesday a la seva ciutat, promovent la filantropia, el voluntariat, el reconeixement de l’impacte del tercer sector local i la millora de la societat.

Busquem líders locals, que poden ser qualsevol ciutadà/na, organització, fundació o institució, que vulgui impulsar el moviment global #GivingTuesday a la seva ciutat.

Alguns exemples d’altres edicions de líders locals són l’Esther López, liderant Rubí, en Carles Luis, liderant a Badalona, i l’Amparo Bértolo, liderant a Pamplona.

L’Esther, de l’organització Oriéntate en tu Voluntariado i de Rubí, va començar a organitzar #GivingTuesday a la seva ciutat l’any 2016. Es va encarregar de posar-se en contacte amb altres organitzacions del municipi, comerços i empreses, per unir-se i fer una acció conjunta, i es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Rubí per implementar el moviment en el municipi.

El seu #GivingTuesday va començar el 28 de novembre amb una sessió informativa amb l’Ajuntament i va seguir amb diferents activitats de recollida, tant de caràcter econòmic com de materials durant tota la setmana fins al dissabte 2 de desembre, on es van ajuntar més de 20 organitzacions i entitats per celebrar l’acció de donar.

En Carles, professional de la captació de fons, va agrupar de manera voluntària a la Fundació Aspanin, l’ Institut de Recerca Germans Trias i Pujolla Fundació Salut Alta i l’ Associació d’Acció Social DISCAN, que ja van participar individualment en edicions anteriors amb els seus respectius projectes. Així doncs, van decidir unir-se i van contactar amb l’Ajuntament de Badalona per organitzar una jornada diferent on poder interactuar amb la població, donant a conèixer els seus projectes i realitzant activitats solidàries, assolint el suport de l’alcaldia i una significativa presència en mitjans locals.

Escriu-nos a liderlocal@givingtuesday.es

L’Amparo, que també es dedica de la captació de fons, va aconseguir implicar a diferents entitats de Pamplona com a la Asociación de Esclerosis Múltiple de Navarra (ADEMNA)  que va participar per primera vegada en el #GivingTuesday amb el seu projecte Actíva-T, o a l’associació d’empreses Ensanche Área Comercial, organitzant a alguns dels establiments del centre perquè fessin accions de donació a favor d’organitzacions de la ciutat, que alhora es van unir per fixar objectius comuns, comunicar #GivingTuesday i fer-ho present en la Comunidad Foral de Navarra.

Descarrega’t el document oficial del líder local.

Finalment, en els tres casos, van obtenir difusió en mitjans i visibilitat dels projectes a les xarxes socials, una visió positiva de tots els seus projectes i de #GivingTuesday, el reconeixement de la ciutat, així com la col·laboració de l’administració pública, treball en xarxa, nous recursos i intercanvi d’expertise.

Què has de fer per convertir-te en líder local com l’Esther, en Lluís i l’Amparo? És molt senzill: escriu-nos a liderlocal@givingtuesday.es i t’ajudarem a organitzar-te per poder dur a terme una jornada #GivingTuesday a la teva ciutat. Aquest any, #GivingTuesday és el 27 de novembre, així que, a què esperes per fer un món millor?

Per a més informació, descarrega’t el document oficial del líder local.