Digues adéu a la calor de manera sostenible!

En aquestes últimes setmanes, més d’un ha passat alguna nit donant voltes al llit i sense poder aclucar l’ull perquè la calor no ho permet. Així que avui us presentem una molt bona solució a les nits sense dormir!

Un aire condicionat ecològic, casolà i elaborat amb materials reciclats

Recentment, el nostre país ha estat testimoni d’un gran augment de les temperatures. I com bé sabem, hi ha països en què aquestes temperatures són encara més elevades i els recursos són escassos. Però diuen que la necessitat aguditza l’enginy, i és així com ha nascut l’Eco-Cooler.

Es tracta d’un aire condicionat a l’abast de tothom i l’únic necessari per elaborar-lo són unes quantes ampolles de plàstic de dos litres i una làmina de cartó. Amb això, la temperatura pot arribar a baixar fins a cinc graus, podria haver-hi millor invent?

Els passos per a construir un Eco-Cooler són els següents:

  1. Aconsegueix tantes ampolles de plàstic de 2L com sigui possible.
  2. Mesura la finestra on vols col·locar l’Eco-Cooler i retalla la làmina de cartó de la mateixa mida, deixant un centímetre de marge.
  3. Fes forats al cartó de la mida del coll de l’ampolla, sempre tenint en compte l’espai entre els forats perquè càpiguen els envasos.
  4. Talla amb tisores les ampolles de plàstic per la meitat, horitzontalment.
  5. Talla la part superior del tap de les ampolles, de manera que quedin com un anell.
  6. Introdueix el coll de l’ampolla pels forats i enrosca el tap per l’altra banda de la làmina.
  7. Col·loca l’Eco-Cooler a la finestra de forma que la part ampla de les ampolles quedi a l’exterior.
  8. Gaudeix d’aquest aire condicionat ecològic!

La ment darrere d’aquest gran invent és Ashis Paul, director creatiu a Bangladesh, a qui se li va ocórrer aquesta idea mentre estudiava física amb la seva filla.

És increïble com una cosa aparentment tan simple ha canviat la vida de milions de persones i ho ha fet sense tenir cap impacte en el medi ambient. Una vegada més, podem comprovar que les grans idees tenen petits inicis.