Donar sang ens fa gegants

El que més ens agrada de#GivingTuesday és poder conèixer a persones extraordinàries com Angeleta Orpella Grà, vicepresidenta de l’associació de donants de sang d’Urgell.

Angeleta fa més de 45 anys que és donant de sang, concretament en el seu poble- Anglesola. Explica que per aquella època la donació de sang no estava tan ben integrada a la xarxa de salut i calia fer molts més esforços per aconseguir que els malalts aconseguissin transfusions. A través de la seva acció solidària ha aconseguit que centenars de persones s’animin a salvar vides:

“Fa uns anys les companyes i companys de l’Associació de donants de sang d’Urgell em van fer un regal molt especial, una geganta de més de 3 metres d’alçada, per tal de transmetre a la ciutadania que donar sang és un gest cívic i altruista que ens fa gegants. A més, vam fer un conte, La Geganta de la sang, que amb el suport de la Federació Catalana de Donants de sang i de la diputació de Lleida, ha aconseguit arribar a més de 13.000 persones al voltant de tot Catalunya i a 500 biblioteques en tot el territori espanyol. Em sento molt orgullosa que als meus 85 anys, el meu testimoni i experiència de voluntariat hagi inspirat a molta gent i sobretot, que a través dels centenars de persones que he anat coneixent amb el pas dels anys hagi col·laborat amb el meu granet de sorra en aquesta causa tan noble.”

El testimoni d’Angeleta ens recorda que gràcies als donants cada 24 hores se salven més de 80 vides al nostre país i ens inspira per seguir preparant el nostre repte solidari pel #GivingTuesday.