Donar vista a les persones invidents

Com sempre diem, hi ha moltes maneres d’aportar el nostre granet de sorra en aquest món i la iniciativa que us expliquem avui és una d’aquelles que us encantarà, givers. Be My Eyes és una aplicació mòbil gratuïta amb l’objectiu principal de fer el món més accessible per a les persones cegues o amb una pèrdua parcial de visió. És indiscutible l’autonomia de les persones que pateixen algun problema de ceguera, diàriament es presenten situacions en les que un parell d’ulls podrien ser de gran ajuda. És aquí on recau la importància de Be My Eyes.

“És la meva esperança que per ajudar-nos els uns als altres com una comunitat online, Be My Eyes marcarà una gran diferència en la vida diària de persones cegues arreu del món.” – Hans Jørgen Wiberg, fundador.

Com funciona? L’aplicació connecta a individus cecs o amb una pèrdua parcial de visió amb voluntaris vidents de totes les parts del món a través d’una videotrucada en directe. Les comandes d’ajuda són enviades a diversos voluntaris alhora i el primer a respondre serà a qui se li assigni la trucada. El voluntari es convertirà en els ulls de la persona invident, d’aquí neix el nom de l’app, i així la persona en necessitat podrà realitzar petites tasques com saber la data de caducitat d’un aliment, llegir unes instruccions o trobar un objecte.

Be My Eyes millora l’autonomia de les persones cegues o amb una pèrdua parcial de visió

Com va sorgir? La història es remunta a l’any 2012 a Dinamarca. Hans Jørgen Wiberg, un artesà de mobles, va començar a perdre la seva visió als 25 anys i es va adonar que les persones amb discapacitat visual s’han d’enfrontar a diari a una sèrie de reptes que no suposen cap dificultat per a qualsevol persona amb una bona capacitat de visió. Va ser llavors quan va decidir utilitzar la tecnologia com a eina per garantir una major autonomia i accessibilitat a les persones amb una discapacitat visual, en la que l’ajuda fos proporcionada per una comunitat de voluntaris i de forma desinteressada, sense haver de dependre de l’ajuda de familiars o amics.

L’app es va llançar l’any 2015 i avui dia ja hi ha més de 2 milions de voluntaris disposats a invertir uns minuts del seu dia a ajudar a aquells que ho necessiten, més de 125.000 persones cegues usuàries dels serveis de Be My Eyes. L’app disposa de més de 180 idiomes i està disponible a més de 150 països.

Aquesta app és una mostra de que sempre hi ha temps per ser solidari i ajudar als altres, sense necessitat d’un gran esforç ni de realitzar grans tasques. Fer #GivingTuesday i convertir aquest món en un lloc més solidari està a les mans de tots nosaltres.