El forner i el captaire

Els protagonistes de la història que us portem avui semblen trets directament d’una pel·lícula i ens ensenyen que una bona acció i molta solidaritat poden arribar a salvar una vida.

Michel va descobrir que rere unes grenyes, s’amagava una gran disposició i voluntat per al treball

En Michel és un forner de 62 anys que pateix artrosis i Jérôme és un home sense llar que acostumava a demanar almoina davant del forn d’en Michel, situada a Dole, una ciutat a l’est de França. Des de feia unes setmanes, el forner oferia amb regularitat un croissant i un cafè a Jérôme, sense saber que aquesta petita acció li acabaria salvant la vida.

Un dia qualsevol del passat mes de desembre, en Michel va patir una intoxicació degut al mal estat d’un dels seus forns i va ser Jérôme qui es va adonar del seu mal estat i decidí trucar al servei d’emergències. Després de dotze dies d’hospitalització, el forner li va oferir un lloc al seu negoci a temps parcial com a forma d’agraïment. Després de treballar uns dies colze a colze, en Michel va descobrir que darrere de les grenyes d’aquell home, s’amagava una gran disposició i voluntat per al treball i… “va ser llavors quan vaig decidir cedir-li el negoci per un euro simbòlic.”

Aquesta història amb final feliç va marcar un nou començament per a ambdós. En Jérôme va fer el canvi de passar els dies al carrer a portar un negoci i en Michel va aconseguir deixar de treballar i per fi ser lliure, una meta que feia temps intentava aconseguir.