El luxe del 21

Aquesta setmana us presentem una bonica iniciativa creada per Magalie, la firma espanyola de bosses de luxe, de la mà de l’associació Down España. Un projecte que permetrà dissenyar una bossa de luxe per a la pròxima col·lecció de la marca a dues noies amb Síndrome de Down (Eva i Teresa) i una noia amb discapacitat intel·lectual (María).

Un projecte que ajudarà a tres noies amb discapacitat intelectual a complir el seu somni

Per què “El luxe del 21? Perquè el 21 és la xifra que uneix a les dues parts d’aquesta iniciativa. Per una banda, el cromosoma 21 és el que causa el Síndrome de Down; per altra banda, és el número que completa el nom de la marca española, Magalie121.

Les tres aprenents de dissenyadora disposaran de diverses sessions durant dos mesos en les que absorbiran coneixement i dissenyaran tres bosses, de les quals un serà escollit per a sortir a la venta amb la pròxima col·lecció. Les protagonistes han expressat l’emoció que les causa la possibilitat de poder complir el seu somni, amb una mica d’ajuda i molta il·lusió. El dissenyador Ulises Mérida ha sigut el primer en tenir l’honor de conèixer les aficions, gustos, il·lusions i interessos de cada una. Hem descobert que la peça que dissenyi la María segur que tindrà algun mussol, el de la Teresa reflectirà el mar d’alguna manera i el de l’Eva tindrà serrells, serrels per tot arreu.  D’aquesta manera, es veuran reflectides en els seus dissenys.

El luxe del 21 és inclusió, acceptació i integració

“En aquest sector es creix treballant i treballant, i si elles ho fan, podran arribar fins on elles vulguin. Ja hem vist el que gaudeixen i si segueixen així, i lluitant, arribar a aconseguir-ho.”

Una de les principals raons que va portar a la Marga Arévalo, dissenyadora de Magalie, a insistir en dur a terme aquesta iniciativa, va ser que el món de la moda és un món molt ràpid i saturat, sempre depenent de les tendències del moment. Per això era important comptar amb persones sense límits de creació i disposades a sortir de la zona de confort, en cas de que en tinguin.

Per això, aquesta iniciativa demostra que la inclusió és possible i necessària. I que incloure no significa deixar passar, sinó donar la benvinguda.