Els dos costats de la donació

“Mai havia pensat que salvava vides quan donava sang fins que jo l’he necessitat”.

José Laureano Méndez (Tarragona) era donant de sang, i dels més buscats: 0 negatiu. Aquest grup sanguini és el que pot rebre tothom i, per això, va estar donant sang fins fa molt poc; fins que li van diagnosticar un limfoma. Va ser en aquell moment quan va passar a l’altre costat de la donació; es va convertir en un receptor de sang. Ell és un dels testimonis de www.moltesgracies.net, el blog impulsat pel Banc de Sang i Teixits en el qual els receptors  expliquen la seva experiència i agraeixen als donants.

En Laureano diu que fins llavors, no era gaire conscient que salvava vides quan donava sang.

“Van haver de fer-me un autotransplantament de medul·la, i això comporta que et quedis sense medul·la, sense sang, sense defenses. Vaig fer quimioteràpia i radioteràpia. I durant tot el tractament, vaig anar rebent transfusions de sang i de plasma. Moltes bosses de sang. I és gràcies a aquestes persones que donen sang anònimament que jo estic aquí. També gràcies, està clar, als doctors, al personal sanitari i a la meva família, especialment a la meva dona que no em deixa ni un moment; però gràcies a aquesta sang, jo ho puc explicar. Abans, quan donava sang, creia que feia una bona obra i no li donava més importància. Ara sí que em dono compta de la importància que té”.

Per això, en Laureano, que ara ja no pot donar sang, sempre que té l’ocasió anima a totes les persones a què donin sang.

“És de les coses més importants que es poden fer a la vida, salvar una altra vida”