Els “Dragones de Lavapiés”

130 nens i joves són els protagonistes d’aquesta giving-història. Ells són els “Dragones de Lavapiés”, un club de futbol que va néixer a partir de l’amistat i la convivència i que està format per nens de 5 a 16 anys d’orígens diferents.

un club de futbol que va néixer a partir de l’amistat i la convivència

Un grup de pares del barri de Madrid, moguts per la solidaritat, la diversitat i la multiculturalitat han estat els responsables d’aquesta gran iniciativa. Les seves ganes de millorar la vida de les persones van aconseguir rescatar a molts nens que vivien en pèssimes condicions. Això i la passió dels nens pel futbol van portar a crear diferents categories al “Dragones de Lavapiés”, fins avui dia que el club ja compta amb 8 equips de petits futbolistes.

 “Els Dragones de Lavapiés som un equip, dins i fora de la pista…

Si discutim i ens barallem, perdem temps en els entrenaments, ens refredem, ens desconcentrem, l’entrenador es despista, els pares es fiquen nerviosos i s’impacienten…

Si desobeïm als entrenadors i cadascun va pel seu costat, també perdem temps i perjudiquem als altres…

Si no t’agrada que t’insultin, tampoc insultis tu als teus companys…

Abans de ficar-te en una baralla, pensa que pots fer mal i que te’l poden fer a tu també. I pensa sobretot en els altres, en l’equip…

Cadascú som com som i així hem nascut: guapos o lletjos; grassos o prims, de pell clara o de color. Si riem dels altres, oblidem que els altres també poden riure de nosaltres i que podem ferir els seus sentiments. Això no s’ha de fer a ningú i molt menys a un altre “Dragón”…”

Són algunes de les normes per als jugadors. Com veieu, la solidaritat, la multitud de cultures i procedències, l’amistat, la generositat i la passió pel futbol han estat els ingredients que han donat riquesa a l’equip i a tots els nens que formen part d’ell.