Enderrocant barreres a la cresta de l’onada

Ha arribat l’estiu i amb ell han arribat les ganes de gaudir del mar i la platja, sobretot amb aquesta calor… Per aquest motiu, aquesta setmana us volem parlar d’un projecte inclusiu, molt refrescant i adequat a aquestes alçades de l’any.

La passió d’en Yago Prat per l’aigua marina i la professió de Joan Maylín com educador social es van ajuntar per pujar al vaixell d’una aventura per a la qual estaven quasi predestinats. Aquesta ventura té nom: Surfinclusion, un projecte que apropa el mar a col·lectius amb discapacitats intel·lectuals o físiques i joves en risc d’exclusió social.

Esports aquàtics per a discapacitats i joves en risc d’exclusió social

Sempre s’han ofert esports com el futbol o el bàsquet a les persones amb una diversitat funcional. Però no s’ofereix el  mar, ja que infon respecte i requereix un gran equip preparat. Per aquest motiu, Surfinclusion disposa de voluntaris formats tant en l’àrea educativa com en l’esportiva. Així, es garanteix la seguretat dels alumnes i el seu gaudiment.

Aquest projecte, portat per Joan Maylín des de València a Barcelona, ofereix classes de surf, paddle surf, vela i skate, entre altres, al Club Natació de Barcelona. Aquests esports milloren l’equilibri i la coordinació dels participants, i per sobre de tot fan que s’ho passin bé i perdin la por al mar. Per aquest motiu la iniciativa està tenint molt d’èxit i està rebent el suport d’altres entitats.

I és que, givers, el que és important és passar-ho bé i tots tenim dret a divertir-nos. No importa d’on vinguis ni com siguis, sempre hi haurà algú disposat a fer-te passar una bona estona.