Familyescool: a l’escola amb cotxe compartit

Tendim a pensar que per a solucionar un problema necessitem grans organitzacions o institucions que liderin el projecte. Però, a vegades, nosaltres mateixos trobem una solució que, de la mà de persones pròximes i que comparteixen el mateix problema, es fa realitat.

Aquest és el cas de la Belén i l’Ana Jurado Montes-Jovellas, dues germanes que cansades d’invertir hores en la carretera i fer les mil i una per a conciliar la seva vida laboral i familiar, van decidir crear “Familyescool”.

Familyescool és la primera plataforma digital de carpool o cotxe compartit per a portar els nens i nenes a l’escola a Espanya. Ofereix de forma fàcil i segura la coordinació de pares i mares d’un mateix col·legi, amb la finalitat que s’alternin per a portar als nens i nenes a l’escola.

La mobilitat compartida és una necessitat apressant.

“La mobilitat compartida és una necessitat apressant”, Belén, cofundadora de Familyescool.

La plataforma funciona per a qualsevol escola que vulgui sumar-se i és totalment privada i personalitzada al centre. En aquesta, els pares i mares interessats es registren i, a través d’un mapa, poden veure i organitzar-se amb uns altres per a la gestió de les anades i les voltes.

Actualment, es duu a terme en grans ciutats com són Madrid, Bilbao, Barcelona, Sevilla, València, Màlaga i Galícia.

L’economia col·laborativa i el valor de compartir entren dins de la branca de l’educació als nens.

“L’economia col·laborativa i el valor de compartir entren dins de la branca de l’educació als nens”. Belén, cofundadora de Familyescool.

Com veieu, una solució de confiança i cooperació que no només soluciona un problema comú, sinó que beneficia i millora la relació entre pares, mares, alumnes/as i centres educatius, redueix el trànsit i l’impacte ambiental, ja que suposa una reducció del 17% de les emissions de CO₂, i proposa un nou model de mobilitat col·laborativa en l’àmbit escolar. Bona feina Belén i Ana!