#JoEmQuedoACasa sent solidari

La pandèmia de coronavirus ens ha posat en una situació excepcional sense precedents. Comerços tancats, teletreball, classes suspeses, hospitals col·lapsats… provocant un distanciament físic i social. L’increïble és que aquest distanciament, al mateix temps, ha generat una cohesió social. Les persones mostren massivament que volen ajudar-se mútuament.

El distanciament físic ha generat una cohesió social

Aquesta emergència ha despertat la generositat de milers de ciutadans a través d’iniciatives solidàries, amb la finalitat de contribuir en la lluita contra el COVID19 i ajudar especialment als grups d’alt risc.

Des de veïns que pengen cartells en els seus replans oferint la seva ajuda per a comprar aliments i medicaments necessaris, passejar gossos, cuidar a nens i nenes, i fins i tot cuinar… fins a veïns que es converteixen en entrenadors personals i organitzen classes d’aeròbic per a la comunitat, o fins i tot professionals com a psicòlegs, mestres… que ofereixen els seus serveis de manera virtual.

També, han aparegut iniciatives com #CuarentenaFest#YoMeQuedoEnCasaFestival que reuneixen artistes del nostre país, qui ofereixen concerts en streaming perquè els seus fans s’entretinguin i gaudeixin de la seva música sense moure’s de casa.

Els més petits han impulsat la iniciativa #DesdeMiVentana que consisteix a penjar dibuixos en finestres i balcons per a fer més suportable el confinament de nens i nenes i que aquests se sentin acompanyats en contemplar els altres dibuixos.

La pandèmia ha aconseguit contagiar solidaritat entre els ciutadans

Petites i grans empreses també sumen esforços per a detenir l’onada de contagis. L’empresa Exclusiva Logística Social, que busca reduir la despoblació a la província de Sòria, reparteix menjar als veïns dels pobles més despoblats. D’altra banda, el Grupo Planeta ofereix la seva plataforma d’educació online gratuïta i el canal CLAN ha llançat Educlan, una eina educativa per a les famílies durant el tancament preventiu dels centres.

I és que la pandèmia ha aconseguit contagiar solidaritat entre els ciutadans. I tu, què pots fer per a contribuir en aquesta crisi social i sanitària?

  • Queda’t a casa!
  • Si pots treballar des de casa, suma’t al teletreball!
  • Ajuda a les persones grans de la teva comunitat en la compra d’aliments i medicaments necessaris.
  • Proposa iniciatives lúdic educatives als més petits de la casa.
  • Organitza una campanya de recaptació de fons per a aconseguir material destinat a hospitals i centres de salut.
  • Dóna a projectes que tinguin com a objectiu proveir de material sanitari.
  • Registra’t en la plataforma de voluntariat AYUDACOVID19 per a oferir els teus serveis de manera altruista.