La il·lusió com a tractament

L’amor va més enllà de dues persones humanes, i així es demostra a l’Hospital La Fe de València, on s’ha iniciat un projecte que forma part de ‘Ca de la mà’ per donar il·lusió i somriures al sector d’Oncologia Infantil.

Li dóna menjar, passegen, juguen i creen una relació que trenca la monotonia del seu dia a dia ingressada.

Des de fa poc més d’un any, set voluntaris de l’Hospital porten els seus gossos (prèviament entrenats i ensinistrats per un expert) perquè comparteixin moments de felicitat amb els nens amb càncer. Així és com Sara coneix a la Sheila, una Husky Siberiana, a la qual li dóna menjar, passegen, juguen i creen una relació que trenca la monotonia del seu dia a dia ingressada.

“A ella quan li diuen que ve la seva mascota a veure-la és una cosa que se l’il·lumina la cara, li canvia el dia”

– pare de Sara-

“Gràcies a ells pots veure’ls riure i l’hospital es fa més agradable, els nens estan contents, veus la llum en els seus ulls i això val tots els diners”.

– Elisa Tomás, mare de Júlia, una altra nena del programa-

La iniciativa neix d’una adolescent que va haver d’ingressar de nou a l’hospital després de tres anys, fet que li va provocar un “cop emocional”. Per animar-la, li van permetre passar una estona amb el gos d’un dels metges, i es va sentir tan bé que van decidir expandir l’experiència cap als altres menors de l’hospital.

I així és com es compleix una altra giving-història, com una idea que neix per animar a una persona es converteix en una gran iniciativa per a moltes unes altres, i que no solament permet afrontar el càncer i l’hospitalització, sinó convertir la il·lusió en el millor dels tractaments.

Veure més imatges a Antena3.