La música també és solidària

Aquesta setmana us portem giving-iniciatives amb molt de ritme. Com ja sabeu, la música té un poder innat i a la vegada especial, ja que és capaç d’agitar-nos per dins, de provocar-nos un somriure o inclús de vegades, una llàgrima. Músics, cantants, compositors i cantautors tenen la capacitat de construir histories mitjançant una simple melodia i moltes d’elles han estat creades per ajudar.

Moltes d’elles han estat creades per ajudar.

L’última de la que hem sentit a parlar és “Los tambores hablan”, un llibre-disc creat per 21 cantants espanyols per a donar veu a la situació actual d’Àfrica. Els artistes, sols o en duo, han aportat a través de les lletres de les cançons i la seva veu, relats que mostren una possible imatge positiva del continent, de la seva cultura, valors, tradicions i diversitat. Alguns d’ells, van tenir l’oportunitat de viatjar fins a Ghana per a descobrir la situació actual i així lluitar per aconseguir un canvi en ella.

El fet de poder gaudir de la teva feina i al mateix temps, ajudar als altres et fa sentir d’una manera meravellosa.

Un altre projecte solidari musical és “El cor de la terra”, el tercer àlbum del grup català Txarango, que gràcies a les seves experiències a Palestina, Senegal i diferents camps de refugiats a Grècia, han apostat per vincular aquest nou àlbum a 14 entitats socials, entitats amigues que van conèixer al llarg del seu viatge, a les que cediran la meitat dels seus drets amb la finalitat d’ajudar a aconseguir una situació millor.

A nosaltres, ambdós projectes ens semblen espectaculars. El fet de poder gaudir de la teva feina i al mateix temps, ajudar als altres et fa sentir d’una manera meravellosa. A més, aquests projectes solidaris ens ajuden a entendre la gran essència de la música. El sentir una emoció, el poder de connectar amb el passat, el present i el futur, i el somiar amb aconseguir canviar moltes coses. I a vosaltres givers, què us fa sentir la música?