La solidaritat vestida de roba d’abrigar

“Necessitem roba d’abrigar per enviar a Grècia”.

Tot comença amb una notificació de whatsapp i un missatge diferent: “Necessitem roba d’abrigar per enviar a Grècia”.

Barcelona 16 01 2017 Recogida de ropa de invierno para los campos de refugiados de Lesbos en un local del carrer Muntaner FOTO de FERRAN NADEU

Una voluntària en Lesbos, Grècia, contacta amb la seva mare, de Barcelona, i li demana roba d’abrigar per al fred extrem que està emportant-se les vides de centenar de persones refugiades. La mare, amb l’impuls i la força que caracteritza a totes les mares, decideix posar-se mans a l’obra. Contacta amb amics, familiars, coneguts… tot el que té al seu abast i, en pocs dies, el missatge viatja sol, fins al punt de fer la volta a Espanya.

La bona voluntat es va sumant des de totes les ciutats.

La bona voluntat es va sumant des de totes les ciutats, ja sigui una persona que cedeix el seu local de la zona, una altra que ofereix el tràiler que portarà la roba a la ciutat, fins a voluntaris que donen el seu temps per posar ordre al miler de caixes que es van multiplicant. Caixes que, una vegada enviades, seran distribuïdes per les associacions especialitzades que estan en Lesbos.

A molts d’ells no els uneix cap parentiu, ni tan sols amistat, però sí que tenen alguna cosa en comú: la necessitat i les ganes d’ajudar.

Tenen alguna cosa en comú: la necessitat i les ganes d’ajudar.

Així és com en 4 dies el barri de Sarrià s’involucra per enviar roba d’abrigar a Lesbos. Així és com un grup de persones, que semblaven petites, aconsegueixen començar a fer alguna cosa molt gran. Així és com es demostra que el giving-esperit no hi ha qui el pari, que les ganes d’ajudar estan a tot arreu i que tots podem alçar amb força la paraula humanitat.