L’ambulància dels somnis

I si et diguéssim què els somnis poden fer-se realitat?

Ens encanten les iniciatives solidàries. Avui us portem una història que sembla treta d’un conte fantàstic. On els desitjos poden complir-se. Es tracta de l’ambulància del desig, una fundació que té com a objectiu ajudar a les persones que necessiten moure’s per a complir la seva última voluntat i que per elles mateixes no poden fer-ho.

Des de veure a un familiar que viu lluny, poder retrobar-te amb una amistat de fa temps, banyar-se en la mar per última vegada, tornar a la teva ciutat natal, sentir la freda sensació de tocar la neu…

Cada desig té una emocionant història darrere.
“Si pots somiar-ho, pots fer-ho”.

Cada desig té una emocionant història darrere.
“Si pots somiar-ho, pots fer-ho”.

En poc més d’un any, un grup de voluntaris de Múrcia, sanitaris de professió, ha complert desitjos de tota mena, de pacients terminals o amb mobilitat reduïda de tota Espanya.

A Espanya la iniciativa va sorgir al 2007, inspirant-se amb la iniciativa del conductor Kees Veldboer qui va traslladar en la seva ambulància al mariner Mario Stefanutto. De camí a l’hospital Kees va fer un desviament cap al port i va quedar profundament commogut per la immensa felicitat que Mario va experimentar al poder veure la mar. Va ser en aquest moment quan Kees va manllevar una ambulància de la seva empresa i li va organitzar una ruta pel port de Rotterdam. Va veure el fàcil que havia estat fer que Mario complís la seva última voluntat. Poc més tard es va crear la Fundació Desig.

Avui la Fundació disposa de més de cent voluntaris preparats per a fer realitat els diferents desitjos que els propis malalts o familiars d’aquests els fan arribar a través de la web o de les seves xarxes.

La Fundació fa realitat els desitjos de manera gratuïta i altruista. Una meravellosa iniciativa que ens fa creure en la capacitat d’aconseguir allò que sembla impossible. Un projecte que fa que els somnis es facin realitat.