“L’escola”

Aquesta imatge no és un dibuix qualsevol. És una de les pàgines de “L’escola”, un còmic solidari que busca aconseguir fons per a la construcció d’una escola al Senegal. El dibuixant i il·lustrador del còmic és Javirroyo, qui ha col·laborat amb Foundwation, la fundació que està portant la construcció de l’escola.

A partir de la conversació telefònica amb un amic sorgeix la giving-iniciativa

Després de fer un estudi, un parell de viatges i diverses reunions vam arribar a la conclusió de que el poble necessita un segon institut de secundària. Només el 50% dels nois i noies que acaben l’educació primària podien seguir estudiant a secundària per falta de places. I així és com comença el projecte de l’escola” explica Javirroyo.

El projecte neix per la trucada d’un amic de l’il·lustrador, qui des del Senegal treballava buscant diners pel desenvolupament de l’escola. A partir de la conversació sorgeix la giving-iniciativa.

En un primer moment, el relat del còmic anava a ser sobre la construcció de l’escola però l’autor va trobar la manera de fer-ho més emotiu i va decidir narrar quatre històries reals d’amor i desamor entre europeus i africans, eliminant els prejudicis que té la societat sobre Àfrica i mostrant una realitat diferent del continent.

La veritat és que ens sembla un projecte social apassionant, que no només té la finalitat de construir una escola i ajudar a que milers de nens/es puguin seguir formant-se, sinó que apropa ambdues cultures: l’africana i l’europea.