Més enllà del gluten

La protagonista d’avui és la Ingrid, una jove de 20 anys amb una gran afició a la cuina. Tot i que hi ha una cosa que la diferència que la majoria de les persones: és celíaca.

El seu amor pel menjar la va portar a crear una iniciativa que, sense saber-ho, va acabar ajudant a milers de persones que pateixen la mateixa malaltia. La celiaquia és una malaltia sistemàtica produïda per una intolerància o al·lèrgia permanent al gluten, per tant, l’únic medicament dels celíacs i celíaques és el menjar sense gluten.

l’únic medicament dels celíacs i celíaques és el menjar sense gluten

Ella és la persona al darrere d’un compte d’Instagram anomenat @morethancelicious, junt amb un de Facebook (More Than Celicious · cuina sense gluten), on publica receptes creatives, variades, aptes per celíacs i delicioses! La seva tasca és important perquè gràcies a ella les limitacions d’algú que no pot consumir gluten són menors i cuinar receptes plenes de sabor segueix sent possible.

La Ingrid no només publica receptes, sinó que també dona consell a totes aquelles persones que la segueixen i tenen la mateixa condició. Els seus seguidors se senten acompanyats i representats, perquè More Than Celicious s’ha convertit en una veu per a tots aquells com la Ingrid, els canvis que pateixen quan són diagnosticats, el que comporta haver de fer la compra o anar a un restaurant i els sacrificis que han de fer, entre altres coses.

Gràcies a la seva lluita i la de molts com ella, ara als supermercats hi ha seccions només per a menjar sense gluten i als restaurants també compten amb plats aptes per a celíacs. Pas a pas s’estan millorant les condicions i estan augmentant les opcions per persones amb aquesta malaltia. Junts aconseguirem un món més just i igualitari per a tots!

“Als celíacs, vull dir-los que no es rendeixin i que entre tots podem fer pinya, que tot allò bo, algun dia arribarà.”