MIRWAIS TORNA A L’ESCOLA

Els clàxons dels cotxes sonen, les persones caminen juntes, xerrant, un venedor crida a uns nens per a comprar-los un entrepà, el timbre de l’escola està sonant. Però el nen no sent res de tot això perquè es troba massa ocupat buscant amb les seves petites mans entre la brossa, amb l’esperança de trobar alguna cosa valuosa com plàstic, ferro o paper. Alguna cosa a vendre, alguna cosa per menjar, com pa sec o un tros de fruita. La temperatura és de -9°C i el vapor surt de la seva boca quan respira. Les seves galtes estan vermelles i els seus dits es fiquen blaus, però tot i així, no hi presta atenció. Es concentra en trobar objectes per a ajudar a la seva família a sobreviure.

Entre 8.000 i 10.000 nens a Herat renuncien a la seva infància

Un gran nombre de nens i nenes afganesos camina pels carrers per pidolar, vendre articles insignificants, netejar sabates, recollir brossa… Entre 8.000 i 10.000 nens a Herat renuncien a la seva infància per a treballar al carrer i aconseguir diners per a sobreviure. No creixen a les escoles, creixen al carrer.

Durant els últims tres mesos, la Mirwais, de 13 anys, va estar venent tomàquets en un carret des de les 7 del matí fins a les 7 de la tarda. Acostumava a recollir brossa, guanyant 70-80 Afs (1-1.5 dòlars) al dia.

“Quan era treballant recol·lectant brossa pel carrer, un home em va preguntar si m’agradaria treballar per ell. Vaig acceptar i em va donar un carro. Normalment em dóna tomàquets per a vendre per 50Afs (0.50 dòlars) al dia”, explica la Mirwais, “que és millor que caminar pels carrers en busca de brossa”. La Mirwais és la filla gran de la família. El seu pare és porter, però l’edat i la malaltia li han dificultat poder treballar. La seva mare acostumava a collir festucs, però no ha pogut tornar a fer-ho des que la germana petita de la Mirwais es va posar malalta.

El Centre de World Vision proporciona subministraments a tots els nens que hi acudeixen

World Vision s’esforça cada dia per a arribar a nens com la Mirwais, qui durant els últims dos anys, ha rebut suport a través del Centre de Nens del Carrer que World Vision ha instal·lat a Herat, Afganistan. Ella hi va gairebé cada dia, aprofitant la disponibilitat de serveis psicosocials, educatius i de salut. A més l’han ajudat a inscriure’s a l’escola. El Centre també proporciona subministraments a tots els nens que hi acudeixen, a més de materials escolars per a encoratjar-los a anar a l’escola. Només el 2.2% dels nens i nenes afganesos tenen accés a materials d’aprenentatge a la llar.

“Abans no anava a l’escola”, diu, “però des que vaig arribar al Centre, vaig a l’escola pública cada dia.”