Moby Dick sense límits

Down España, el CERMI i FNAC ens presenten una nova versió de Moby Dick, la meravellosa obra de Herman Melville i un dels llibres fonamentals de la història de la literatura universal. En aquesta ocasió la novel·la es titula “Moby Dick sense límits” i s’ha escrit sense la lletra E, en forma de suport a les persones amb discapacitat a través de la lectura.

UNA NOVEL·LA ESCRITA SENSE LA LLETRA E

La lletra E és la lletra més utilitzada a la llengua espanyola, així que prescindir d’ella pot semblar aparentment impossible, però no ho és. És un repte. I els reptes estan per a ser superats i créixer a partir d’ells. Aquesta novel·la és una metàfora perfecta que reflexa que moltes vegades una limitació no té per què ser un fre, sinó tot el contrari, un estímul que ens faci superar-nos a nosaltres mateixos. Aquest és el dia a dia de les persones amb discapacitat, persones que encara que tinguin certes limitacions, mai deixen d’anar cap endavant.

“Les persones amb discapacitat són capaces d’engrandir el nostre món amb nous punts de vista, amb una mirada interessant i enriquidora de les coses, una mirada pròpia, diferent, única.”

NO HI HA LIMITACIÓ QUE IMPEDEIXI VIURE HISTÒRIES MERAVELLOSES

Moby Dick sense límits no només prescindeix de la lletra E, sinó que com a conseqüència d’això al Capità Ahab no li falta una cama sinó un braç, no va en busca d’una balena sinó d’un pop i el relat no succeeix a Nantucket sinó a Cuba. Una condició que canvia el relat, però no deixa d’explicar la mateixa història. Una versió única que ens demostra que encara que les coses siguin diferents a l’habitual, poden ser igualment meravelloses; i que dóna sensibilitat a la societat sobre la igualtat d’oportunitats a totes les persones. És una història que ens parla de que les nostres vides es construeixen dia a dia i a mesura que superem les nostres pròpies limitacions, sense deixar que es converteixin en un obstacle real del nostre camí.

El llibre reflexa com qualsevol monstre, prejudici o limitació no és més fort que la nostra força interior. Tots som invencibles si ens ho proposem i sempre sempre sempre serem capaços de superar-nos.