Molt més que solidaritat

Quan diem que cada any ens sorpreneu amb noves iniciatives, no mentim. Aquesta 4ª edició de #GivingTuesday ha estat marcada per accions i esdeveniments especials, que ens han arribat al cor. Sou moltes les entitats, empreses, escoles, comerços i municipis que heu donat suport a #GivingTuesday a la vostra manera. Com més ens agrada!

SuperCroquet va animar a 17 bars i restaurants a oferir croquetes solidàries

Així doncs, avui no us expliquem una història solidària sinó que volem mostrar-vos algunes d’aquestes iniciatives:

Entitats

SuperCroquet és una iniciativa d’Un Simple Pas, que va animar a 17 bars i restaurants del barri de Sants-Els Corts a oferir el 27 de novembre croquetes solidàries per recaptar fons destinats a projectes d’atenció a persones sense llar. Han aconseguit 974€!

L’entitat Dolls4Girls va muntar una giving-parada a la plaça de Mataró com aquesta, a més de dissenyar aquestes caixes de nines tan originals amb les quals van presentar el seu projecte.

Cada vegada més empreses incorporen la solidaritat en el seu negoci

La Fundación Alimerka va desenvolupar una iniciativa per als supermercats Alimerka que consistia que cada mes el client obtenia un val per import de l’1% de la compra realitzada el mes anterior, el qual podia destinar a projectes socials.

A les Canàries, el bon temps mai falla i la Fundación Canaria Yrichen va organitzar una carrera solidària, un taller de tapes i una jornada de portes obertes per donar a conèixer el seu projecte.

Aquest any, Giving Tuesday també s’ha vist en les grans pantalles! Algunes organitzacions com l’Associación Candelita i la Fundación Kyrios han organitzat el seu propi giving-cinema.

Empreses

Tal com us expliquem en el blog fa uns dies, les empreses també són solidàries. DKV Seguros i Schneider Electric donen suport al moviment com a empreses promotores, però moltes més com ARAG, Ensache Àrea Comercial, Eroski, Hawkers, Iberdrola, Leaseplan, Promofarma, TicketMaster, Uttopy, Wapsy, etc. han incorporat la solidaritat al seu negoci amb iniciatives pròpies: suport a una ONG, recollida d’aliments, joguines, vals solidaris… i/o amb la difusió del moviment.

#GivingTuesday una assignatura més a l’escola per implantar la solidaritat en les aules

Escoles, instituts i universitats

#GivingTuesday, una assignatura més a l’escola. Així ha estat en diferents centres educatius del nostre país, que han volgut involucrar tant a alumnes, com a professors i personal en el moviment.

A Madrid, alumnes del centre CEIP Jaime Vera i el Colegio Ramón y Cajal van donar la seva música a través de concerts solidaris, amb els quals van donar suport a una causa social determinada. A més, a IES Clara del Rey, per segon any consecutiu, ha organitzat al centre una recaptació de fons i recollida d’aliments a favor de AECC.
També, el IES Foramontanos de Cantàbria va animar a alumnes a organitzar un mercat solidari de llibres, pel·lícules, bijuteria, música… a l’hora de l’esbarjo des del 27 al 30 de novembre. Tot el que han recaptat ho han destinat a l’ONG local Ruta 6!

Municipis

Getxo, el municipi basc, ha aconseguit que més de 10 entitats socials, públiques, esportives i negocis locals celebrin #GivingTuesday conjuntament. La idea va sorgir de la fundació Argia Fundiazoa, líder del moviment, qui han dissenyat la campanya #DanokGiving que consisteix a realitzar diferents accions solidàries amb la finalitat de recollir aliments i joguines destinades a diverses entitats. Algunes de les activitats han estat classes de natació solidària, teatre solidari, recital de poesia…