L’Omar llegeix el conte de la nit

A CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa” treballen per trencar el cercle de la pobresa infantil hereditària actuant sobre les necessitats més urgents dels nens i donant-los les oportunitats necessàries per tirar endavant. El reforç educatiu és un dels serveis que ofereix CaixaProinfància per evitar el fracàs escolar. I l’Omar és un dels molts infants que han rebut suport del programa.

El divendres és el dia dels deures i per a l’Omar era el dia del “càstig”

El divendres és el dia dels deures i per a l’Omar era el dia del “càstig”, fins al punt que no volia anar a l’escola per no haver de fer-los. Tenia dificultats per comprendre el que llegia i això li generava una angoixa que es traduïa en problemes físics cada vegada més forts.

“Vam visitar diversos metges i tots ens asseguraven que no li passava res”, explica la Sandra, mare de l’Omar, un nen de 7 anys que viu al Raval de Barcelona.

Els meus fills són el més important de la vida, i trobar un grup d’educadors que s’impliquen amb els nens i els motiven ha estat un gran descobriment

Poc temps després, la Sandra el va apuntar a les classes de reforç educatiu del Casal dels Infants del Raval, que rep el suport del programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”.

“Des d’aleshores, les notes han anat millorant. Ara llegeix i escriu sense dificultats i, de mica en mica, està aprenent l’hàbit d’estudiar. Els meus fills són el més important de la vida, i trobar un grup d’educadors que s’impliquen amb els nens i els motiven ha estat un gran descobriment”, afegeix la mare.

“L’Omar ha anat veient que els deures no han de ser necessàriament un problema i amb la Sandra hem fet un treball perquè adquireixi unes eines que l’ajudin a fer front a l’educació dels seus fills, com aprendre a pactar i saber posar límits”, explica la Sílvia, educadora del Casal dels Infants del Raval.

La Sandra té clar que, sense aquestes classes de reforç educatiu, la situació no s’hauria pogut reconduir.

“Continuaria discutint-me amb ell i no hauria sabut com fer-li veure que ni els deures ni l’escola són cap càstig. L’únic que vull és que tingui l’oportunitat de triar el seu futur.”

A casa, ara és l’Omar qui llegeix el conte de la nit.

Si vols conèixer amb més detalls el programa CaixaProinfància, clica aquí.

Aconseguir que els infants que viuen en una situació de pobresa tinguin més oportunitats només depèn d’una decisió i, si vols, la pots prendre aquí.