Pagesos per un dia

Givers, tornem a ser aquí amb les giving-històries que tant us agraden. I avui us expliquem una d’Educo, una de les organitzacions promotores de #GivingTuesday.

Fa uns mesos, vam convidar a la família Haack de “Hoy no hay cole” a Guatemala perquè poguessin comprovar de primera mà la tasca que realitzem allà. Durant el viatge, els vam proposar que es convertissin en pagesos durant un dia i van acceptar el repte. Els vam portar amb l’Agustina, una pagesa de Quiché que, gràcies als vostres regals solidaris del catàleg d’Educo, té un magnífic hort.

S’ho van passar súper bé i van aprendre molt

Abans de començar, vam fer entrega dels vostres regals, un munt de llavors. I amb això, el Mateo, l’Hugo i la Daniela es van posar a treballar per a plantar-les. S’ho van passar súper bé i van aprendre molt! També es van sorprendre bastant quan l’Agustina els va explicar que no tenien aigua potable, que utilitzaven l’aigua de quan es dutxaven o rentaven els plats. Això sí, purificada amb l’Ecofiltre d’Educo.

L’Agustina està molt orgullosa del seu hort perquè alimenta a tota la seva família i a més, té una mica d’ingressos.

Després van anar a veure als animals i els van donar de menjar. La Daniela va poder recollir els ous, encara calents, que després utilitzarien per a preparar el dinar. I per últim, la família Haack va aprendre a fer adob natural. L’Agustina reia de les cares que posaven quan els explicava que ho feien amb cucs i excrements. Tot i així, el Mateo i la Daniela van ser els més valents i es van atrevir a agafar-ho.

La teva contribució és molt important per a nosaltres i per a ells

Al finalitzar l’experiència, tots estaven rendits. I és que la vida d’una família pagesa a Guatemala és molt dura. Per sort, gràcies a la vostra ajuda amb els regals solidaris del catàleg, podem fer que les coses siguin una mica més fàcil per a ells. La teva contribució és molt important per a nosaltres i per a ells. Com sempre diem, l’acció de DONAR no només aporta a l’altre, sinó també a un mateix.

Ah, i si us heu quedat amb les ganes de saber més, aquí us deixem el vídeo que van gravar d’aquell dia.