Passejant a Miss Daisy

#GivingTuesday és un dia perfecte per recordar que donar el teu temps pot aportar-te coses meravelloses. En el cas de Maria, ha estat una oportunitat per integrar-se més a la societat. Aquesta estudiant equatoriana, de 26 anys, va arribar a Espanya quan era petita.

El voluntariat amb gent gran, a Voluntarios por Madrid, li ha ensenyat que cal celebrar les coses bones que hi ha en la nostra vida cada dia. A Espanya, un 60% dels majors de 65 anys viuen sols. És el cas de Delia, que porta gairebé dues dècades vivint sola, exactament des que va morir el seu marit. Per Delia, Maria no és una voluntària més, és com la seva néta. Ha estat una companyia molt important en la seva vida.

Et sents feliç amb tu mateix i coneixes moltes històries diferents.

Maria ens explica que li va interessar fer un voluntariat amb persones grans perquè són les grans oblidades. Pel camí va trobar a algú que s’interessava per la seva cultura, amb la qual parlar de llibres o de cuina i donar passejos com a “Passejant a Miss Daisy”, una de les seves pel·lícules favorites, en la qual un xofer i una àvia rica i solitària fan amistat durant els seus passejos.

“Recomano fer voluntariat perquè és una forma d’ajudar de forma altruista, regalant una mica de temps als altres. A més, és una sensació satisfactòria poder fer alguna cosa sense necessitat de rebre res a canvi. Et sents feliç amb tu mateix i coneixes moltes històries diferents. Estar amb gent gran fa que la teva visió de la vida s’ampliï, t’adones de la dificultat que han tingut al seu passat, de totes les oportunitats i coses bones que tenim els joves. Que encara que estiguem vivint una crisi com la que estem vivint, hi ha generacions que encara ho van tenir més difícil i van tirar endavant. Això et dóna ànims per seguir buscant el teu camí. Al final aquestes persones a mi m’han aportat moltíssim. La meva història amb Delia al principi no va ser fàcil, de vegades són una mica reticents a què estiguis amb ells, perquè ets una desconeguda, però després s’ha convertit en una amiga a la qual recorro quan necessito una mica de saviesa i un bon consell. Moltes vegades no ens adonem que altres ens necessiten i de tot el que ens poden aportar aquests avis que es converteixen en la teva família.”

Moltes vegades no ens adonem que altres ens necessiten i de tot el que ens poden aportar aquests avis que es converteixen en la teva família.

Maria va decidir contactar amb #GivingTuesday perquè creu que és un dia especial perquè tots recordem l’important que és la solidaritat dels voluntaris. Potser la teva miss Daisy estigui a casa, disposada a entaular una relació, que us canviï per sempre a tots dos.

Tu també tens alguna experiència solidària que vulguis explicar? Envia’ns el teu testimoni a info@givingtuesday.es