Que fàcil és ser solidari!

Ser solidari és tan fàcil… A vegades hi ha prou simplement amb anar a menjar a un restaurant. Així és giver, ho has llegit bé, amb el simple fet de sortir a menjar un pot ser solidari. Si no pregunteu-li-ho als amos del deliciós restaurant de Tarragona.

Començarem pel principi; avui us portem una iniciativa formidable, d’un restaurant Italià anomenat Batticuore. Qualsevol persona que vagi a menjar un menú diari, estarà fent un acte solidari. Encara no us ho creieu?

El restaurant destina 2 euros del que cada client paga per un menú

«Des d’aquest moment, li considerem voluntari del Banc d’Aliments», agraeix una nota adjunta, signada pel president de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Eusebio Alonso. I és que durant tot aquest mes de febrer, per cada menú complet servit al migdia, el restaurant italià aporta dos euros de donatiu al Banc d’Aliments. I sense augmentar un cèntim el seu preu habitual. Que fàcil és ser solidari!

Des de l’any passat, Batticuore realitza “Migdies Solidaris”, una iniciativa amb la qual l’edició del març passat va aconseguir recaptar 800 euros.

Es tracta d’un restaurant petit, amb ganes de fer d’aquest món un món millor, i volien aportar el seu granet de sorra al Banc dels Aliments, no obstant això consideraven que una aportació alimentària seria insignificant comparada amb el volum que ells mouen. És per això que van optar per destinar dos euros del que cada client paga per un menú, per a recaptar fons a favor de l’organització.

Diversos clients que acudeixen al restaurant, desconeixen aquesta iniciativa, però la reben realment bé. Fins i tot hi ha clients que pregunten on cal pagar aquests dos euros. Arran del positiu impacte i la predisposició dels assistents del local, el restaurant ha afegit una guardiola a la barra per a donar l’oportunitat a qualsevol persona a realitzar la seva aportació. Aquesta iniciativa, a més de convertir-los en un local altruista, contribueix a expandir la solidaritat, ja que els propietaris animen als seus companys i companyes de sector a unir-se a la iniciativa. Qualsevol acció és bona, per petita que sigui, només cal trobar la manera d’aportar el teu granet de sorra!