Realitat Virtual pels més petits

S’estima que durant l’any 2019, 90.000 nens i nenes de Catalunya passaran pel quiròfan. Segons els estudis que s’han dut a terme als últims anys, d’aquests 90.000 nens i nenes, el 50% patirà ansietat preoperatòria.

Nixi for children ajudarà a reduir l’ansietat preoperatòria dels nens i nenes

La Realitat Virtual (RV) s’ha mostrat, en els últims anys, com una eina molt útil a l’àmbit de la salut, sobretot en la psicologia. Per això, l’hospital Germans Trias i Pujol està a punt d’iniciar un assaig per verificar que la RV és una eina eficaç per a combatre l’ansietat preoperatòria dels nens.

La iniciativa neix de Nixi For Children, un projecte de Tomás Lóbez, que ha desenvolupat un kit que conté un visor de RV que només necessita un mòbil per a ser utilitzat, complementat per un llibret d’activitats i informació d’interès com consells, recomanacions i normes a seguir. El kit permetrà també conèixer als pares quines són les angoixes dels seus fills, informació que podrà ser transmesa als metges per a que personalitzin millor el seu tractament.

“Tenia ganes d’aprofundir més en l’eina que és la realitat virtual com una eina d’entrenament que et permet viatjar a un altre espai, no com una distracció. El meu focus era anem a aprofitar el potencial de la realitat virtual per ajudar els nens a afrontar els problemes, no tant a distreure’ls, fer-ho tot molt més natural.”

Dins de la RV els nens es trobaran amb Nix, el personatge que ha sigut creat per a que els pacients es familiaritzin amb la sala d’operacions i el protocol que seguiran abans del procediment mèdic. D’aquesta manera es reduirà la por i l’estrès que provoca lo desconegut.

Aquesta iniciativa ens mostra com una cosa molt senzilla por causar grans canvis.