Regala una visió de futur

Ella és la Xiomara. Viu en una petita comunitat rural de Jinotega al nord de Nicaragua, estudia quart de primària i li encanta jugar a futbol. De gran vol ser professora per ensenyar als més petits de la seva comunitat.

Però la seva vida va prendre un rumb diferent. Va començar a perdre la vista, va deixar el futbol i li costava seguir el ritme de les classes. Fins i tot els seus pares l’acompanyaven a l’escola per salvar-la dels obstacles del camí.

Sentia la por de no poder finalitzar els seus estudis, fins i tot va arribar a creure quan canviaria la seva vida si hagués de dependre d’una altra persona, si perdia la visió completament.

La Xiomara va lliurar una carta explicant la seva situació a Educo, que immediatament van respondre enviant-la al centre de salut de la seva comunitat, i d’aquí, derivada a una consulta oftalmològica a la ciutat de Jinotega, a 30 quilòmetres de casa seva. Una distància insalvable degut als pocs recursos que té la seva família. Però, gràcies a un veí va poder ser traslladada, juntament amb el seu pare, per ser tractada.

A la Xiomara li van diagnosticar cataractes congènites i era cega legal. Per això, va ser sotmesa a una intervenció quirúrgica que li va tornar la vista. Educo va assumir el cost de les lents intraoculars, d’alguns medicaments necessaris per a la recuperació i unes ulleres progressives, amb les que ara pot veure amb molta claredat. Ara, cada vegada està més a prop del seu somni, ser mestra.

La de la Xiomara és una de les moltes històries que es fan realitat gràcies als regals del catàleg de Educo. On pots contribuir als finals feliços fent un regal diferent i essencial per a la vida de molts nens i nenes. Des d’animals per a la seva cria fins kits d’higiene personal per a preservar la seva salut.