Regals que salven vides

“Gràcies, gràcies i gràcies de nou”. Aquestes són les paraules d’agraïment de Fatoumata Ouedraogo cap a tots els donants d’Educo per fer possible que la seva filla s’hagi recuperat completament d’una desnutrició severa.

Fatoumata Ouedraogo i la seva filla Roukiétou van arribar al Centre de Recuperació Nutricional (CREN) d’Educo a Burkina Faso el passat mes d’agost. “Quan vam sortir de casa, la meva petita estava molt malalta i en mal estat. En quant vam arribar al CREN les infermeres li van fer un anàlisis de sang i van decidir que es quedés ingressada”.

vaig començar a veure una gran recuperació en la meva nena i tot va a anar cap a millor

Normalment al centre arriben persones en situacions de pobresa extrema que no tenen recursos suficients per a cuidar dels seus fills. A tots els nens i nenes se’ls hi proporciona atenció mèdica, alimentació i cures necessàries perquè creixin sans i feliços. Tot i així, amb els casos més severs es realitza l’entrada al centre, on se’ls hi fa un seguiment especial de la seva evolució fins a la completa recuperació.

La petita Roukiétou es trobava en un estat sever de desnutrició així que va iniciar un tractament. En un primer moment, les infermeres van començar a donar-li llet lleugera, a més d’aplicar-li un tractament mèdic. “Al cap d’uns dies vaig començar a veure una gran recuperació en la meva nena i des d’aquell moment tot va a anar cap a millor”, ens explica Fatoumata. Després de 30 dies, Roukiétou ja havia agafat pes i es trobava amb força i salut per seguir creixent.  S’havia recuperat completament.

Gràcies a la teva ajuda podem fer que les coses siguin més fàcils per a qui més ho necessita

Durant el mes que les dues van estar al centre, vam tractar també a Fatoumata en tot el possible: “No només em van donar de menjar sinó que també em van ensenyar moltes coses pràctiques d’alimentació i higiene que faran que la nostra salut segueixi millorant després de donar-nos d’alta al CREN”. I és que, per evitar les recaigudes dels nens/es curats, ensenyem a les mares a elaborar menjars nutritius amb aliments disponibles de la zona, a seguir pautes bàsiques d’higiene i salut per a tota la família y consells sobre la salut sexual, contracepció, el procés d’embaràs i naixement.

I tot això, com diu Fatoumata, és gràcies a tu. Gràcies a la teva ajuda podem fer que les coses siguin una mica més fàcils per a qui més ho necessita. La teva aportació és molt important. El nostre catàleg de regals solidaris pots trobar multitud de productes que ajudaran a milers de famílies com la de Fatoumata i Roukiétou. Per col·laborar amb el CREN directament, pots comprar sumbala, oli, blat de moro i arròs, entre altres regals. Com sempre diem, l’acció de DONAR no només aporta a l’altre, sinó també a un mateix.