T’agradaria ser líder local de #GivingTuesday?

Ets un ciutadà, organització, institució o fundació i t’agradaria ser líder local per a la pròxima edició de #GivingTuesday? Et necessitem!

És una manera de promoure les bones accions i donar una imatge al municipi basada en la solidaritat

La tasca dels líders locals és molt important a l’hora de transmetre els valors de #GivingTuesday amb un focus menor però més intens. És una manera de promoure les bones accions a la teva ciutat i donar-li una imatge basada en la solidaritat i la filantropia. I no només això, ser líder local té una infinitud d’avantatges tant en l’àmbit personal com professional que hem pogut comprovar mitjançant una conversació amb tres dels líders locals de la passada edició. Ells són l’Amparo Bértolo, liderant Navarra; el Roberto Ballester, liderant la Comunitat Valenciana; i Ramón Tejada, liderant Getxo.

L’Amparo, professional de la captació de fons, va decidir col·laborar amb la iniciativa perquè encaixava amb el seu projecte professional a la vegada que ho feia amb les seves inquietuds personals. Sempre havia estat dins del tercer sector i considerava que #GivingTuesday era l’oportunitat perfecta per fer un pas més endavant i incentivar als ciutadans a involucrar-se més per les causes socials més properes. L’experiència li va permetre conèixer a molta gent bona disposada a ajudar a tothom que ho necessiti i va posicionar a Pamplona i Navarra com una ciutat i comunitat solidària. Per a l’Amparo, #GivingTuesday significa una oportunitat per a que ciutadans, organitzacions i empreses segueixin demostrant la seva generositat i solidaritat. És important mostrar al món la millor versió de nosaltres mateixos.

#GivingTuesday genera un nou model de relació amb un interès comú: fomentar la filantropia

El Roberto, expert en Responsabilitat Social en empreses i altres tipus d’organitzacions, es va convertir en Líder Local perquè va veure a #GivingTuesday com la proposta perfecta per ajudar a generar un nou model de relació entre persones, empreses i organitzacions amb un interès comú: convertir aquest món en un lloc més solidari. Així que es va proposar aterrar la proposta a la Comunitat Valenciana, adaptant-la a les característiques i realitats locals per així donar-li un major sentit a les accions. En Roberto va poder veure que a les persones i organitzacions els agrada ser solidàries i #GivingTuesday és una eina ideal per facilitar aquesta solidaritat a tots aquells que vulguin posar el seu granet de sorra solidari, a més que participar en una campanya global suposa un gran impacte per a qui ho fa perquè significa formar part d’alguna cosa molt gran amb un major missatge al darrere.

El Ramón, d’Argia Fundiazoa, expressa que van decidir convertir la Fundació en líder local perquè van veure que el moviment responia als valors de la seva organització i que era una oportunitat per teixir a Getxo un marc en el que el focus fos la solidaritat i no el guany. La seva experiència va ser molt positiva i els va permetre traçar noves relacions i sortir de la seva zona habitual. Potser uns menys i altres més, però tots tenim un costat que ens empeny a realitzar bones accions per obtenir una gratificació personal que només s’aconsegueix donant el millor de tu.

Contacta’ns a liderlocal@givingtuesday.es

Fins aquí un tastet de l’experiència dels líders locals actuals. I a tu, t’agradaria formar part del moviment sent líder local del teu municipi, com l’Amparo, el Roberto i el Ramón? Si és així, no dubtis en contactar amb nosaltres a liderlocal@givingtuesday.es

Consulta el document oficial per conèixer les funcions i beneficis què aporta ser líder local.