TIMPERS, una moda amb molt de tacte

Les sabates han estat un complement de moda des de finals del segle XIX, fins al punt en que s’han convertit en un element clau a l’hora de vestir. Aquesta vegada, gràcies a tres estudiants de la Universitat d’Alacant, les sabates es troben al mercat amb un alt grau de caràcter social.

Timpers és la primera col·lecció de sabates a mà de persones invidents

El Diego, l’Aitor i el Roberto són tres joves emprenedors que van crear la firma de sabates Timpers, fent realitat el seu somni de crear una moda feta per i per a tots i dissenyant una col·lecció de sabates a mà de persones invidents. Una cosa que va començar com un comerç de venda online, va acabar sent un projecte d’inclusió social guanyador del premi Emprende y Discapacidad 2018 a la Excelencia en Accesibilidad, atorgat per la Fundación Konecta en col·laboració amb la Fundación ONCE.

Les sabates són dissenyades per en Diego, que té un 75% de minusvalidesa visual des de naixement. Aquestes destaquen per estar fetes amb molt de tacte, a més de ser elegants i ser per a tots els públics. Destaquen per diverses característiques que afavoreixen a les persones amb menor capacitat visual. El color de les sabates i els cordons és molt contrastat, per a millorar la percepció visual dels cordons, que tenen un gruix i una llargada específics per a que no es descordin amb facilitat. La llengüeta està feta d’un material diferent de la resta de la sabata, la punta està reforçada com a protecció dels cops i la sola permet distingir la superfície sobre la que la persona camina. Per últim, el logotip de la marca es troba escrit en sistema Braille, perquè “és el màxim exponent dels invidents i havia d’estar exposat en el disseny.”

Destaquen per estar fetes amb molt de tacte, a més de ser elegants i ser per a tots els públics

Timpers trenca amb tots aquells estereotips que fiquen a les persones amb discapacitat lluny del món del disseny i la moda. Tota la plantilla de Timpers està formada per persones que tenen alguna mena de discapacitat, però això no significa que no puguin aconseguir tot el que es proposen. El que els caracteritza és que sempre valoren més les capacitats d’un que no les seves discapacitats, i creiem que això és el que els ha fet ser invencibles.