Tornant el que em van donar a mi

L’Anna Casado va decidir fer-se Amiga de la recerca a Vall d’Hebron el 2015, després de patir i superar un càncer de mama. Ara, la seva voluntat és ajudar a fer recerca per evitar que ningú torni a passar pel mateix que va passar ella.

Mes a mes, l’Anna col·labora amb el Programa de beques predoctorals Amics de Vall d’Hebron, i permet que joves investigadors facin recerca al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i desenvolupin la seva carrera en àmbits com el càncer, la neurologia pediàtrica o l’esclerosi múltiple, entre d’altres.

Tot va començar al 2004, quan va ser tractada d’un càncer de mama a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Superats el tractament i la malaltia, i lluny de quedar-se amb la part negativa de l’experiència, va voler col·laborar d’alguna manera amb el Vall d’Hebron.

La veritat és que el tracte a la Vall d’Hebron ha estat fantàstic, m’he sentit molt bé, i no vaig tenir cap dubte en tornar una mica el que m’havien donat a mi”.

D’aquesta manera, quan li van oferir la possibilitat de ser Amiga del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) per fer avançar la recerca en diagnosticar, curar i prevenir les malalties en el menor temps possible, no s’ho va pensar dues vegades i va acceptar.

Gràcies al suport de persones com l’Anna, des del 2014 s’han pogut apadrinar 11 joves investigadors a través del Programa de beques predoctorals Amics de Vall d’Hebron que ara desenvolupen la seva formació al VHIR  i impulsen la recerca d’avui per millorar la medicina del demà.