Un estiu inoblidable

L’any 1979, 100 nens i nenes sahrauís van viatjar per primera vegada a Espanya i van ser repartits en diferents famílies d’acollida amb l’objectiu de ser apartats durant l’estiu de la seva dura realitat protagonitzada per la fam, la calor i l’exili.

Vacances en pau permet a milers de nens i nenes allunyar-se de la seva dura realitat

Aquesta experiència va ser tan positiva que a mitjans dels vuitanta va néixer el projecte Vacances en Pau, un programa de sensibilització política i social organitzat per diferents Associacions d’Amics del Poble Sahrauí de l’estat espanyol.

Vacances en Pau és una iniciativa que permet, cada estiu durant dos mesos, que milers de nens i nenes sahrauís, amb edats compreses entre els 8 i 12 anys, siguin acollits temporalment per famílies espanyoles. Aquests infants viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Argelia) durant l’any, degut a la invasió que va patir Sàhara Occidental per part del Marroc i que va obligar a fugir majoritàriament a ancians, dones i infants.

L’objectiu principal d’aquest programa és comunicar a la ciutadania i a les autoritats públiques la urgència de resoldre la situació per la que està passant el Sàhara Occidental, per així possibilitar al poble sahrauí el retorn al seu país i eradicar la seva situació d’exili.

A més, Vacances en Pau també té l’objectiu de realitzar reconeixements mèdics als nens i nenes i incrementar el seu nivell de salut; a més de que aquests estableixin vincles duradors amb les famílies d’acollida perquè es facin enviaments periòdics d’aliments i medicaments després de la tornada als campaments.

Us animem a portar aquesta iniciativa a la vostra localitat i formar part d’aquest moviment solidari espanyol que també significa un intercanvi sociocultural i un fenomen de conscienciació.

Segueix l’exemple de molts que ja ho han fet i suma’t! Per a més informació, fes click aquí.